Athlone podria ser la primera ciutat xinesa d’Irlanda

Athlone podria ser la primera ciutat xinesa d’Irlanda  Disseny del projecte de hub xinès a Athlone / Foto: ecth.ie

An Bord Pleanála, l’ens públic que aprova projectes urbanístics, ha donat llum verda a la primera fase del que podria considerar-se un hub xinès a Irlanda i Europa. Aquesta instal·lació de 102.348 metres quadrats i 175 milions d’inversió inicial es situaria a Creggan, població situada a 2 km d’Athlone (Comtats de Westmeath i Roscommon), tindia 3 grans sales d’exhibició i altres dependències auxiliars. Un cop acabat hi hauria 1.530 treballadors i durant la construcció es donaria feina a unes 1.500 persones.

L’objectiu de l’”Euro Chinese Trading Hub” seria promoure el comerç xinès a través d’uns 135 estands que permetria als clients europeus o americans no haver d’anar a la Xina i un cop vist el producte a Athlone ja es podria fer una comanda a l’engròs. Es calcula que cada dia hi hauria uns 1.750 visitants, molts d’ells dels Estats Units que, a banda del temps de viatge, s’estalviarien molta burocràcia evitant haver de gestionar assumptes de visats.

El projecte pot tirar endavant però haurà de complir amb 37 condicions imposades per An Bord Pleanála, la majoria de les quals fan referència al paisatge i a l’impacte visual amb l’entorn. També s’haurà de trobar empreses xineses interessades atès que actualment no n’hi ha cap, però les visites dels membres del govern irlandès al gegant asiàtic podrien fer canviar la situació.

Tothom s’hi ha mostrat a favor, sobretot les autoritats locals i les empreses del sector de la construcció. L’única veu discordant ha estat la d’An Taisce, organització pública que s’encarrega de vetllar per la conservació del patrimoni nacional, que ha denunciat la flagrant malinterpretació d’An Bord Pleanála a l’hora d’avaluar aquest projecte. Per posar-lo en context An Taisce ha dit que el hub xinès ocuparà 14 vegades el que ocupen conjuntament els centres comercials dublinesos de Blanchardstown i Liffey Valley.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt