El govern no defensarà dels bancs gent amb 21 cases

El govern no defensarà dels bancs gent amb 21 cases Moment de la requisició a Killiney, Comtat de Dublin / Foto: Youtube (Vídeo al final de l'article)

El que semblava un tractament inacceptable d’un banc contra una parella de jubilats, Brendan i Asta Kelly, requisant-los la casa valorada en 2 milions per impagament de la hipoteca ha anat canviant de color a mesura que s’han conegut les circumstàncies personals dels afectats. Fins i tot es va parlar del tema al Dáil i el Taoiseach Enda Kenny i el ministre d’Economia Michael Noonan hi han dit la seva.

Des de principi d’any hi ha hagut 33 requisicions d'immobles però el cas de la parella de Killiney (sud de Dublin) ha estat diferent perquè va ser filmat per una veïna que va penjar el vídeo a Youtube i perquè no es tracta de la típica família treballadora en un barri de classe baixa que no té recursos. Amb les dades del registre de la propietat a la mà s’ha sabut que els Kelly tenen 21 propietats i que les lloguen; a més, no paguen la hipoteca des del 2009 i el banc els havia enviat un avís de requisició fa dos anys.

Michael Noonan ha assegurat que el govern fa tot el possible perquè els propietaris que acumulin endarreriments en el pagament de la hipoteca puguin negociar amb els bancs i s’eviti la requisició dels immobles deixant famílies al carrer però que, de cap manera, defensaria gent que té 21 propietats. Noonan, fent referència al cas de Killiney, ha dit que no és el mateix no poder pagar que no voler pagar.  

Font: Irish Times

Media

Torna a dalt