Les universitats van en taxi malgrat les retallades

Les universitats van en taxi malgrat les retallades Vista de la University College Cork / Foto: Wikipedia

Malgrat que els centres universitaris han vist com el govern retallava les subvencions a tot el sector de l'ensenyament i que tenen normes que promouen l'ús de mètodes de transport eficients, sembla ser que n'hi ha que els agrada anar en taxi i la despesa total en despalçaments durant l'any 2011 va enfilar-se fins als 11.5 milions d'euros, import que representa un increment de mig milió respecte a l'any anterior.

Els que més aixequen el braç per demanar un taxi són els del Trinity College de Dublin amb 2.8 milions i els de la University College Cork amb 1.8, ambdues incrementant en 300.000 euros la factura del 2010. Així doncs, la crida feta per les universitats als seus treballadors perquè utilitzin la tecnologia que tenen al seu abast, com teleconferències, no té molt d'èxit.

Aquesta informació s'ha sabut gràcies a la pregunta feta al parlament pel diputat laborista Michael McCarthy que ha dit que no té gaire sentit apujar les taxes universitàries per fer front a les retallades i després gastar-se els diners en conceptes que són perfectament evitables. McCarthy continua dient que aquest assumpte esdevé encara més greu quan hi ha estudiants potencials que decideixen no estudiar perquè no poden pagar les noves taxes.

Font: Irish Examiner 

Torna a dalt