Leo Varadkar demana a Aer Lingus que s'estiri i pagui dividends

Leo Varadkar demana a Aer Lingus que s'estiri i pagui dividends Avió d'Aer Lingus a l'estil retro estacionat a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

El ministre de Transport Leo Varadkar ha demanat a Aer Lingus que s'estiri una mica i que pagui dividends als seus accionistes, entre els que hi ha el govern amb un 25% dels títols. En cas de fer-ho seria la primera vegada en més de 20 anys, més concretament el 1991 quan l'Estat va rebre 500.000 lliures esterlines.

Segons els comptes de l'aerolínia a final del 2011 hi havia 895 milions a la caixa i Varadkar ha suggerit que si l'empresa té beneficis, un bon rendiment i paga un molt bon paquet salarial al seu director general, 475.000 euros de salari bàsic i accions per valor de 1.569.000, seria una bona idea retribuir els que han posat els seus calers a la companyia. A més, entre els beneficiaris hi hauria el sofert contribuent irlandès que veuria que les inversions de l'Estat també poden generar un retorn econòmic.

Sobre els imports dels dividends, Varadkar ha dit que el més normal és que les empreses paguin el 30% dels seus beneficis però que en no ser propietaris de la majoria de les accions la decisió no és cosa seva. També ha parlat sobre la remuneració del director general, l'alemany Cristoph Müller, que ha considerat apropiada per l'excel·lent feina realitzada fent que l'empresa hagi passat d'estar en números vermells a tenir beneficis.

Font: Irish Examiner 

Torna a dalt