Creen una agència que publicarà el preu real dels immobles

Creen una agència que publicarà el preu real dels immobles Casa venuda i casa per vendre a Griffith Avenue, Dublin 9 / Foto: Liffey

El ministre de Justícia Alan Shatter ha anunciat la creació d'una agència estatal que s'encarregarà de publicar, a través d'una base de dades centralitzada, els preus de venda dels habitatges basant-se en els imports reals de les transaccions entre venedor i comprador.

L'objectiu d'aquest nou quango* és evitar la situació actual en què la majoria dels actors del mercat immobiliari no diuen el preu real sinó el que els interessa; per exemple les agències utilitzen un preu anomenat “guia” que distorsiona la realitat i que sol ser més alt del realment pagat.

La nova entitat, que rebrà el nom de Property Services Regulatory Authority, donarà llicències a les agències immobiliaries, pèrits taxadors i empreses gestores de propietats que hauran de publicar preus realistes per restablir la confiança en el mercat immobiliari mitjançant la transparència.

Com a bon quango, ja s'ha nomenat un president i ara el govern cerca 10 persones que estiguin interessades a formar part del consell d'administració. Segons fonts del departament de Justícia, de moment ja ha rebut un total de 113 candidatures.

Font: The Journal.ie

* Agència estatal on les formacions polítiques col·loquen familiars, amics o membres del partit. 

Torna a dalt