Entre 400 i 600 milions per la privatització de la loteria nacional

Entre 400 i 600 milions per la privatització de la loteria nacional Seu de la National Lottery a Lower Abbey Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

El govern espera rebre entre 400 i 600 milions d'euros per la venda de la llicència de la loteria nacional durant un període de 20 anys; la llei corresponent hauria d'estar redactada al juliol i entrar en vigor a partir de l'octubre. Llavors serà el torn de les empreses interessades que hauran de presentar les seves ofertes a principi de l'any vinent i el guanyador esdevindrà operador a començament de juliol del 2013.

La idea és que el govern rebi un pagament per avançat que serviria per finançar la construcció de l'Hospital Nacional Infantil sempre i quan s'hagi decidit la seva ubicació definitiva perquè, després que An Bord Pleanála tombés el projecte que el situava a l'actual Mater Hospital (Dublin 7), en els darrers dies han sorgit fins a 15 possibles llocs, alguns dels quals oferts gratuïtament per promotors immobiliaris.

A més del pagament al comptat després es continuarà destinant un 30% del total de facturació a causes benèfiques. Des de l'any 2001 és l'empresa pública de serveis postals An Post qui se'n fa càrrec i tot i que el contracte acabava el juny del 2011, el govern va estendre'l durant un any més. An Post ha confirmat que té la intenció de presentar una oferta per continuar amb la gestió de la loteria i possiblement també ho farà Camelot, que s'encarrega de la loteria al Regne Unit.

Font: RTÉ

Torna a dalt