No manca gaire perquè es normalitzi la pinta a deu euros

No manca gaire perquè es normalitzi la pinta a deu euros El Merchant's Arch, davant del Ha'penny Bridge / Foto: Liffey

Si els bookies haguessin acceptat apostes sobre quin seria el primer pub a vendre una pinta de qualsevol cervesa o sidra a més de deu euros, probablement, la ràtio més baixa, és a dir, guanys per euro jugat, li haurien assignat als pubs amb més probabilitat de cobrar un tenner, que serien The Temple Bar -el més fotografiat de tot Irlanda-, l’Oliver St John Gogarty’s o l’Auld Dubliner, tots tres a Temple Bar, la zona de pubs de Dublin que atrau hordes de turistes que no paren gaire atenció al preu que els cobren, sobretot quan s’han passat de frenada.

Amb tot, el primer pub a ultrapassar la barrera dels deu euros ha estat The Merchant’s Arch, a la mateixa zona que els tres esmentats anteriorment, situat estratègicament davant de l’icònic Ha’penny Bridge i essent un lloc de pas cap a Temple Bar Square mitjançant un túnel -o arc, que d’aquí li ve el nom de Merchant’s Arch (tonalitat verda a la foto)-, que en algunes condicions molt concretes cobra 10,45 euros per una pinta de sidra Rockshore. Les condicions que disparen el preu: quan hom la demana durant l’hora de sopar al restaurant de la primera planta, amb vistes al Ha’penny; altrament, la mateixa pinta costa 9,45 euros.

Per ara, el Merchant’s Arch és l’únic que cobra més de deu euros, però sembla que n’hi ha d’altres que no tardaran gaire a fer el pas, com així ho va explicar Martin Keane, propetari de l’Oliver St John Gogarty’s, a l’emissora de ràdio Newstalk. Segons Keane, d’aquí a unes dues setmanes o abans de l’estiu, és probable que algunes cerveses servides al seu pub superin els deu euros, adduint que els costos han pujat sense aturador i que no té cap més opció.

D’altra banda, a Keane no li preocupa gens posar aquest preu perquè la seva clientela és forana en un 95% dels casos; de fet, entre els dublinesos, l’Auld Dubliner, que queda davant del Gogarty’s, és conegut popularment com The Auld Foreigner. Amb tot, alguns turistes han assegurat que els preus dels pubs són un punt negatiu en la seva visita a Irlanda, sobretot per a aquells que provenen de països amb un poder adquisitiu més baix, cosa que, per contra, no passa amb els nord-americans.

Font addicional: Newstalk

Torna a dalt