Nou clatellot a l’escena clubber amb l'adéu del Tramline

Nou clatellot a l’escena clubber amb l'adéu del Tramline Rètol lluminós d'un niteclub de Dublin / Foto: Liffey

Al tombant de segle, la ciutat de Dublin tenia una oferta de nightclubs molt àmplia, però entre crisis econòmiques, horaris que obliguen a tancar d’hora, la pandèmia i darrerament, l’augment de costos, el gros de l’escena clubber a Irlanda ha desaparegut, passant dels 522 nightclubs l’any 2000 als 85 d’ara. La darrera víctima: el Tramline, el club obert fa set anys al cèntric D’Olier Street i que era molt popular entre els més joves, que ha anunciat que el negoci no és viable i que abaixa la persiana de manera definitiva.

En el comunicat emès per Tramline, els seus responsables asseguren que els sap molt de greu haver pres aquesta decisió, però que la inacció dels successius governs de les dues darreres dècades a l’hora de legislar amb relació a les llicències i al preu de l’assegurança, no els ha deixat cap més alternativa que tancar. Òbviament, també han volgut recordar els millors moments del club i agrair els qui ho han fet possible, com treballadors, bandes que hi han actuat, DJ, clientela, direcció, proveïdors i socis comercials.

D’altra banda, ja fa temps que el govern estudia de canviar la nit irlandesa, pressionat pel gremi del lleure nocturn agrupat sota la marca Give Us the Night; una de les mesures més rellevants seria una ampliació de l’horari d’obertura, no només per a revifar el sector, sinó també perquè ara tothom surt a la mateixa hora i es tarda molt de temps per arribar a casa, atès que el servei Nitelink de Dublin Bus és molt limitat i perquè no hi ha prou taxis per a copsar la demanda, fet que a vegades, amb l’excés de consum d’alcohol, genera baralles entre revellers que van una mica passats de voltes.

Segons ha explicat al programa radiofònic Newstalk Breakfast la cap de la secció de Lleure a l’Irish Independent, Melanie Finn, el govern ha d’ajudar els nightclubs, a banda que la gent hauria de reimaginar aquests espais com un lloc on es va a ballar, sense que necessàriament s’hagi de beure begudes alcohòliques. Finn també recorda que, avui, fer funcionar un club és una cosa prohibitivament cara.

Font: Newstalk

 

Torna a dalt