Comença la inventiva contra l’alça del preu de l’energia

Comença la inventiva contra l’alça del preu de l’energia El Doyles's Corner, a Phibsboro (Dublin 7) / Foto: Liffey

Hi ha restaurants que ofereixen àpats freds, és a dir, que el menjar que serveixen és fred, però ara, cada dimarts, al Doyle’s Corner del popular barri de Phibsboro (Dublin 7), l’àpat serà fred independentment dels plats que serveixin a la clientela d’aquest establiment, que és tota una institució de la zona fins al punt que dóna nom a la cruïlla on està situat.

Això que un pub doni nom a una cruïlla o a una parada d’autobús és força habitual i és que a l’hora de donar direccions, és molt més fàcil d’identificar un lloc relacionant-lo amb un pub que no pas pel nom dels carrers. En aquest sentit, entre els exemples més coneguts a la ciutat hi ha el Hanlon’s Corner d’Stoneybatter -no gaire lluny del Doyle’s-, el Leonard’s Corner de Portobello o la parada d’autobús The Bleeding Horse, a Camden Street. 

Tornant al Doyle’s Corner, Ronan Flood, copropietari de l’establiment, ha endegat un pla sense fissures que té l’objectiu d’alleujar l’increment desmesurat del rebut de la llum que, després dels salaris, és la despesa més alta d’aquest gremi, fet que, darrerament, ha quedat il·lustrat a les xarxes socials, amb les queixes de molts empresaris del sector de l’hostaleria assegurant que si la cosa continua així per gaire temps, probablement es veuran obligats a abaixar la persiana definitivament, amb l’agreujant que ara ja semblava que començaven a recuperar-se dels efectes dels dos anys de pandèmia i de confinaments intermitents.

I el pla sense fissures? Doncs bé, a partir d’ara, tots els dimarts, la clientela del Doyle’s percebrà que la temperatura del local és més baixa que d’habitud. Per què? Doncs perquè, a fi d’estalviar una mica d’energia, aquell dia no s’engegarà la calefacció; d’altra banda,  la tria del dia no s’ha fet a l’atzar sinó que dilluns tanquen, l’edifici és antic, costa molt d’escalfar i així ja no hauran d’engegar la calefacció fins al dimecres.

De tota manera, els valents i amants de la roba d’abrigar que hi vagin a menjar aquell dia seran recompensats amb una reducció del preu del 20%, un descompte que Flood anomena molt graciosament chillcount, és a dir, un joc de paraules que combina chill -que vol dir fred- i count -de discount-, bàsicament, un descompte per fred.

En declaracions a l’emissora de ràdio Newstalk, Flood explica que tot i que probablement els clients preferirien menjar sense anar abillats amb un abric, sembla que la idea, que ha esdevingut viral, ha agradat força i ja tenen unes quantes reserves per als dimarts, no se sap si pel descompte -o chillcount- o per a viure una nova experiència. D’altra banda, Flood assegura que els regulars -o habituals de l’establiment- no tindran cap problema amb els nous dimarts freds de Phibsboro, un barri de classe treballadora que ho aguanta tot.

Fonts addicionals: Newstalk i Irish Independent

 

Torna a dalt