Demanen que els xefs siguin a la llista d’imprescindibles

Demanen que els xefs siguin a la llista d’imprescindibles Un truita de gnocchi, l'especialitat de la casa / Foto: Liffey

El retorn a la normalitat després de dos anys de pandèmia ha vist com molts sectors no tenien prou personal per a copsar la forta demanda i és que un cop acabats els confinaments i les restriccions, la gent s’ha llençat en massa a fer coses que abans eren d’allò més habituals, com viatjar a l’estranger amb avió o anar a fer un beure o un àpat en un pub o restaurant, això sí, sempre que estigui obert perquè hi ha hagut establiments que han hagut de reduir l’horari d’atenció al públic per manca de plantilla.

A més, el problema afecta totes les feines del restaurant, des de cambrers fins a xefs, i sembla que en aquest darrer cas és on hi ha més vacants, com comenta l’empresària hotelera Lorraine Sweeney al Pat Kenny Show de l’emissora Newstalk. Segons Sweeney, la manca de xefs és un problema endèmic al sector i és per això que demana que aquest ofici s’inclogui tan aviat com sigui possible a la llista d’imprescindibles, cosa que alleujaria la paperassa que han de fer els treballadors extracomunitaris per a obtenir un visat.

Això que hagin de venir de països de fora de la Unió Europea s’explica pel fet que Irlanda no s’ha preocupat gaire a l’hora de formar xefs -no hi ha cultura de formació en aquest camp- i també arran de la proliferació de restaurants ètnics, sobretot asiàtics que, evidentment, necessiten persones amb uns coneixements culinaris que s’aprenen al país d’origen.

Sweeney assegura que actualment es necessiten uns deu mil xefs, amb l’agreujant que la seva feina és molt especialitzada i no la pot fer ningú més, és a dir, que no és com algú que treballi a la recepció d’un hotel, que en cas de necessitat també pot fer llits o servir plats al restaurant. Així doncs, l’hotelera assegura que és urgent que el departament d’Empresa, que és qui ho determina, inclogui els xefs a la llista d’oficis imprescindibles, puix que, altrament, és molt difícil que els restaurants puguin funcionar amb normalitat.

Per la seva banda, Paddy Lin, fundador i director general de We Have Chefs, ha explicat que la seva empresa ha proveït Irlanda amb xefs professionals de països com Malàisia, Tailàndia o el Vietnam, però que tota la burocràcia per a obtenir un visat fa que el procés tingui una durada d’entre cinc i sis mesos, quan incloent aquesta feina a la llista d’imprescindibles el procés podria escurçar-se a entre quatre i sis setmanes.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt