Vals per a tres dies de franc als hot desks dels hubs rurals

Vals per a tres dies de franc als hot desks dels hubs rurals La ministra Humphreys (dreta) al Creative Spark de Dundalk / @HHumphreysFG (Twitter)

Un dels canvis més importants provocats per la pandèmia de la Covid-19 ha estat l’adopció en massa del treball remot, que ha esdevingut una característica molt habitual no només durant els diversos confinaments sinó també un cop reoberta l’economia, puix que s’ha consolidat com un model d’organització del treball, en algunes ocasions de manera híbrida, és a dir, combinant casa i oficina, però en altres sent el 100% del temps.

A més, això de treballar des de casa ha millorat la qualitat de vida de molts commuters, que abans passaven unes quantes hores al dia aturats en embussos de trànsit o viatjant enllaunats en trens, tramvies o autobusos. Un altre benefici del treball remot és que els treballadors de zones rurals que s’havien traslladat a una zona urbana per motius laborals, ara poden fer feina des del seu lloc d’origen, revitalitzant així la Irlanda que s’havia anat buidant i donant vida a moltes poblacions que havien quedat amb quatre gats.

D’altra banda, veient el potencial d’aquest retorn als orígens, el govern va endegar una pla de reactivació econòmica amb ajudes per a la creació de hubs rurals, que han aprofitat edificis en desús com antigues estacions de tren, comissaries de la Garda, pubs o botigues que ja feia molts anys que acumulaven pols a causa de l’èxode de la població.

La iniciativa ha estat molt reeixida perquè per ara hi ha 242 hubs que, gràcies a les generoses aportacions públiques, acostumen a tenir tota mena de serveis, sobretot una bona connexió a internet -tot un luxe fora de les ciutats-, sales de reunions, cuina i hot desks, és a dir, els escriptoris que no tenen un usuari fix i que es poden llogar per hores o per dies.

I ara, a fi d’incentivar encara més aquests hubs, el departament de Desenvolupament Rural i de Comunitats oferirà deu mil vals de tres dies de franc per a treballar en els hot desks disponibles. Els interessats s’han d’inscriure al web ConnectedHubs.ie i sol·licitar un val abans del 27 de juny; els agraciats podran emprar-lo fins a final d’agost. A més, la ministra Heather Humphreys va anunciar ahir una partida de cinc milions d’euros per a vuitanta nous projectes d’aquesta iniciativa.

 

Torna a dalt