BOI i AIB fan l'agost amb els clients de KBC i d'Ulster Bank

BOI i AIB fan l'agost amb els clients de KBC i d'Ulster Bank Oficina d'Ulster Bank a Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

L’anunci del belga KBC Bank i d’Ulster Bank que deixaven d’operar a la República ha obligat uns cinc-cents mil clients d’ambdues entitats a cercar un altre banc on obrir un compte corrent o contractar qualsevol altre producte, un procés que s’ha accelerat durant les darreres setmanes puix que es preveu que abaixin la persiana definitivament abans de final d’any.

D’altra banda, atès que avui un compte bancari és una cosa totalment imprescindible, tot allò que deixen uns ho agafen els altres, més concretament AIB, Bank of Ireland i Permanent TSB, com així ho il·lustren les dades compilades per bonkers.ie, un portal d’internet que compara preus i prestacions entre proveïdors de tota mena, com bancs, companyies elèctriques i de gas, telefonia mòbil, assegurances o paquets televisius.

En aquest sentit, AIB ha donat la benvinguda a onze mil nous clients durant la setmana del 23 al 29 de maig, fet que suposa un increment del 122% respecte al mateix període de l’any passat. I enguany a l’entitat ja s’hi han obert uns 160.000 comptes nous, un 61% més que durant els mateixos mesos del 2021. De tota manera, el banc ha hagut de contractar set-cents treballadors i destinar-ne tres-cents d’altres departaments a gestionar l’obertura de comptes nous, tot i que la digitalització i el fet que un 70% dels nous clients siguin aptes per a obrir un compte via internet ha fet que tot plegat sigui més fàcil i ràpid.

Per la seva banda, durant la setmana acabada el 22 de maig, Bank of Ireland va tenir un increment de clients del 120% respecte al mateix període de l’any passat, un 70% dels quals obrint el compte mitjançant gestions fetes per internet, un procés que té una durada de tres dies, o cinc en cas que es faci presencialment a l’oficina. Pel que fa al nombre de treballadors destinats a l’obertura de comptes, ha passat de 50 a 550, fins i tot amb un equip mòbil que es desplaça a casa del client a una hora acordada amb antelació.

Així doncs, sembla que les entitats receptores han començat a espavilar-se després que el Banc Central els hagués donat un toc d’atenció per la manca de personal dedicat a gestionar el canvi d’entitat de centenars de milers de clients, que en cas de voler disposar d’una targeta de crèdit o de tenir l’opció d’un descobert (overdraft) havien d’obtenir un certificat de solvència creditícia, un requeriment que va generar un coll d’ampolla en què molts demanaven hora i no els la donaven fins al cap d’uns mesos, a banda d’un pobre servei d’atenció al client, amb llargues hores d’espera al telèfon que feien desesperar els qui volien fer el canvi de banc.

Torna a dalt