Els dublinesos cobraran per respirar en cinc parcs de D8

Els dublinesos cobraran per respirar en cinc parcs de D8 La batllessa Alison Gilliland mostrant l'app Civic Dollars / Twitter @smart_d8

El Dublin City Council vol que la gent vagi a respirar aire fresc en cinc parcs de Dublin 8 i és per això que ha implementat un sistema de recompenses en forma d’una moneda virtual anomenada civic dollar que podrà ser bescanviada en alguns establiments comercials de la zona o que també es podrà donar a entitats que treballin per a la comunitat local, que alhora podran emprar-los per a pagar serveis de professionals en afers jurídics, disseny gràfic, serveis informàtics o màrqueting, entre altres.

A fi d’aconseguir dòlars cívics hom haurà de descarregar-se una app mòbil que s’activarà quan l’usuari entri en un dels cinc parcs participants, més concretament els de St Audoen’s, St Patrick’s, el Weaver, el Grattan d’Inchicore i Oscar Square a The Liberties. D’altra banda, l’aplicació només comptarà el temps que la persona romangui al parc, no la distància recorreguda, una mesura que pretén no penalitzar la gent amb mobilitat reduïda.

La tecnologia que s'utilitza per a calcular civic dollars no és invasiva i és respectuosa amb la privadesa, puix que només utilitza dades GPS i permet als usuaris d’activar l’aplicació un cop entrin a un parc. Les dades són anònimes i la sessió d'un usuari finalitzarà automàticament quan surti de la geo-tanca del parc. A més, l'ajuntament de Dublin farà servir les dades recollides per a analitzar l'ús dels parcs i planificar-hi millores. La prova pilot durarà cinc mesos i depenent del resultat, podria expandir-se cap a altres zones verdes de la ciutat.

L’equip responsable del projecte espera que el nombre d’usuaris arribi al miler durant els dos primers mesos i és que aquesta iniciativa, que és una idea original d’Stephen McPeake, fundador de Moai Digital, ja s’ha dut a terme reeixidament a Belfast, on per ara s’han acumulat més de tres mil hores, fet que ha suposat el cobrament de 1.530 dòlars cívics, 1.043 dels quals han estat donats a entitats de la comunitat local.

Durant l’acte de presentació, Alison Gilliland, batllessa de la capital, va recordar que els parcs de Dublin són un actiu per a la ciutat i que durant la pandèmia molts dublinesos s'han adonat de la importància de l'accés a espais verds per a l'esbarjo i el lleure. Segons Gilliland, s’ha de fomentar l'ús dels parcs i aquest projecte de moneda virtual i comunitària ho farà, alhora que té l'avantatge afegit de fer una contribució a les empreses i organitzacions comunitàries locals, afirmant que Civic Dollars i el projecte més ampli Smart D8 són exemples excel·lents d'innovació centrada en la comunitat que millorarà la salut i el benestar dels ciutadans.

Podeu trobar més informació AQUÍ.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt