Rècord de pagaments amb targeta contactless al juny

Rècord de pagaments amb targeta contactless al juny Oficina d'AIB a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

La reobertura de pubs i restaurants a principi de juny, si més no el servei exterior, i el temor a tocar coses emprades per molta gent -com bitllets, monedes o les tecles del dispositiu on s’ha de marcar el PIN- van ser una combinació perfecta per a l’increment en l’ús de targetes contactless, és a dir, de les que només cal apropar al terminal sense haver de tocar res, això sí, sempre que l’import sigui menor als cinquanta euros.

En aquest sentit, les dades publicades per la Federació de Banca i Pagaments d’Irlanda revelen que durant el proppassat mes de juny es van fer, de mitjana diària, uns 2,4 milions de transaccions contactless, la xifra més alta d’ençà del 2016, que és quan van començar a registrar dades. Pel que fa al global del mes, es van fer 73 milions de transaccions per un valor total de 1.200 milions d’euros. Durant el darrer any, aquesta manera de pagar ha augmentat un 37% i si es compara el juny del 2020 amb el d’enguany, l’increment és del 43%.

Un altre factor que podria explicar l’increment de l’ús de la targeta és el tancament de desenes d’oficines bancàries per part de les entitats financeres més importants del país, essent AIB la darrera a anunciar tancaments, fins i tot la situada al capdamunt d’O’Connell Street (Dublin 1), o amb la venda de l’operativa dels caixers automàtics a empreses que, evidentment, cobren sucoses comissions als qui hi van a treure diners.

De fet, sembla que cada vegada costarà més d’evitar comissions per a qualsevol cosa a causa de la reducció de competència i de la concentració que ha tingut lloc al sector, sent una de les notícies més xocants dels darrers temps l’anunci d’Ulster Bank d’abandonar la República després de tenir-hi presència durant més de cent seixanta anys; també el belga KBC Bank, amb molta mala premsa per la seva gestió en alguns desnonaments, va decidir de plegar veles.

Torna a dalt