El govern diu que els pubs podrien obrir a mitjan estiu

El govern diu que els pubs podrien obrir a mitjan estiu The Temple Bar, al barri homònim (Dublin 2), tancat / Foto: Liffey

Alguns pubs de Dublin ja fa més d’onze mesos que romanen tancats, més concretament els que no tenen servei de cuina i no poden oferir àpats generosos; amb tot, els que sí que tenen cuina tampoc han tingut un bon any perquè només han pogut obrir de manera intermitent i amb unes restriccions de capacitat que, en alguns casos, no feien rendible l’obertura; de fet, bona part dels que han obert en algun moment, són els que tenen terrassa o espai exterior.

De tota manera, si alguns consideren que onze mesos són un període de temps molt llarg, el govern ha anunciat que no preveu d’autoritzar l’obertura de pubs i restaurants fins, pel cap baix, a mitjan estiu, essent aquest sector un dels que més tardarà a aixecar la persiana quan ja s’hagi vaccinat bona part de la població. Per contra, sembla que la construcció i el comerç podrien obrir després de Setmana Santa, en cas que la situació pandèmica així ho permeti.

Tornant als pubs, aquest cap de setmana, la ministra de Justícia, Helen McEntee, que té responsabilitats sobre horaris d’obertura i gestió del sistema de llicències per a vendre alcohol, ha anunciat una bateria de mesures que haurien d’accelerar la recuperació d’aquest sector -un dels més castigats- un cop passi la crisi sanitària.

En aquest sentit, es preveu d’allargar l’horari dels pubs la nit de dissabte a diumenge més tard de dos quarts de tres de la matinada, fet que hauria de permetre d’augmentar els ingressos, i creant noves classes de llicència: una per a locals on hi hagi actes culturals i una altra per a esdeveniments puntuals, com casaments celebrats en carpes fora dels establiments habituals per a aquestes ocasions.

ACTUALITZACIÓ: la llei que permetria allargar l’horari no estarà preparada fins a l’any vinent, per la qual cosa no coincidiria amb la possible obertura a mitjan estiu.

Tanmateix, ja hi ha hagut algunes organitzacions del gremi que han assegurat que, si la situació no canvia de manera radical, molt probablement hi haurà pubs i restaurants que no arribaran a l’estiu i és que, malgrat que no han tingut ingressos durant els confinaments, han tingut despeses molt importants com el lloguer que, depenent de la ubicació, pot suposar uns quants milers d’euros al mes.

Una altra cosa que demanen és claredat, puix que no hi ha res pitjor per a qualsevol negoci que necessiti una certa logística, com és el cas dels pubs i dels restaurants, que no tenir informació acurada tan aviat com es pugui, com ja es va veure l'any passat quan la reobertura o el tancament d’alguns sectors del teixit econòmic només es confirmava dos a tres dies abans. 

Font: RTÉ i The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt