Quaranta-sis apartaments de Google amb lloguer reduït

Quaranta-sis apartaments de Google amb lloguer reduït El projecte Boland's Mills un cop acabat / Foto: bolandsquay.com

La zona localitzada al tram final del Grand Canal (Dublin 4) es coneix com a Silicon Docks, un topònim que il·lustra perfectament el fet que moltes de les multinacionals de més renom en el món de les noves tecnologies -com Facebook, Twitter o Google- hi tenen la seva seu europea amb milers de treballadors -això sí, durant els darrers mesos fent la feina des de casa arran de la pandèmia-. I filant encara més prim, la zona de Barrow Street s’anomena popularment Googleland perquè la companyia del cercador hi ocupa uns quants edificis.

En aquest sentit, d’ençà de la seva arribada a aquest carrer ara fa disset anys, Google ha anat creixent sense aturador, tant horitzontalment com vertical, i la darrera fase de l’eixample googuelià ha estat a l’antiga farinera Boland (Boland’s Mills), amb una promoció immobiliària que inclou apartaments, oficines i locals comercials. El complex conserva els històrics edificis de pedra grisa, però per contra, les sitges (foto a sota), que no tenien cap valor des del punt de vista arquitectònic, van anar a terra.

Amb tot, Google ha anunciat que vol agrair al barri el fet d’haver impregnat la companyia amb el seu caràcter creatiu i vibrant i oferirà quaranta-sis apartaments de la promoció en règim de lloguer reduït a veïns que siguin cabdals per al benestar de la comunitat local, com agents de seguretat pública, personal hospitalari, mestres i gent que treballa a la primera línia, sobretot els qui tinguin un salari baix.

A fi de triar els afortunats, Google ha contactat amb diverses ONG que lluiten contra el problema de la manca d’habitatge, amb qui confeccionaran una llista de persones que compleixin els criteris de selecció per a ser inquilins del nou complex residencial. L’objectiu final és de crear un entorn que reflecteixi la diversitat del barri.

Pel que fa als locals comercials, aquí Google no farà cap concessió social i començarà a escoltar ofertes a mitjan 2021, amb l’obertura de Boland’s Mills prevista per a final del 2022. Podeu mirar les fotos de com quedarà el projecte un cop acabat, AQUÍ.

Font: Irish Independent

Les sitges (edifici més alt), ara enderrocades, de l'antiga farinera Boland / Foto: Liffey

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt