Onada de solidaritat amb els animals del zoo de Dublin

Onada de solidaritat amb els animals del zoo de Dublin Exterior del zoo de Dublin / Foto: Liffey

Amb més d’un milió de visitants anuals, durant els darrers anys el zoo de Dublin ha ocupat la segona posició en la classificació de llocs de pagament més visitats de la República, únicament superat pel museu que la cervesera Guinness té a la seva fàbrica de la St James’s Gate (Dublin 8), que és una parada obligada per a qualsevol turista o resident que fa de guia turístic per als amics o familiars de visita a Dublin.

Tornant al zoo, ahir al matí, els seus gestors van fer una crida a la desesperada a la solidaritat perquè, igual que a bona part del sector turístic, la crisi generada per la Covid-19 els ha deixat en una situació econòmica força difícil i és que els animals, òbviament, han de continuar menjant, a banda que unes instal·lacions com les del zoo requereixen treballs de manteniment de manera continuada.

En aquest sentit, ahir, en declaracions al programa de ràdio d’RTÉ Morning Ireland, Christoph Schwitzer, director del zoo, va explicar que en temps normals el cost operatiu és d’un milió d’euros, dels quals la meitat s’incorre només per tenir cura dels animals. Segons Schwitzer, un zoo és un lloc que necessita atenció les 24 hores del dia i  que no es pot apagar al vespre com qui torna a casa de la feina.

Amb tot, la resposta va ser ràpida i espectacular, probablement perquè, d’ençà de la seva obertura l’any 1830, gairebé tots els dublinesos han anat, pel cap baix, una vegada a la seva vida, essent una de les visites més clàssiques de la infantesa i de l’edat adulta, quan s’hi va amb la canalla. Així doncs, en només dotze hores es va recaptar un milió d’euros, és a dir, dues vegades el cost mensual.

D’altra banda, tot i la mostra de generositat ciutadana, es preveu que no n’hi hagi prou i el Taoiseach Micheál Martin ja ha anunciat que el govern farà tot el que calgui a fi d’evitar-ne el tancament, oferint ajuda econòmica, no només al zoo de Dublin sinó també al zoo que hi ha Fota Island, al port de Cork.

Font: RTÉ

 

Torna a dalt