Ryanair amenaça de tancar les bases de Cork i Shannon

Ryanair amenaça de tancar les bases de Cork i Shannon Un avió de Ryanair a l'aeroport de Dublin / Foto: Liffey

Amb l’ordre de confinament emesa pel govern a mitjan març, les companyies aèries amb més vols a Irlanda -Ryanair i Aer Lingus- van aturar gairebé totes les operacions i només van oferir un servei en corredors d’emergència, sobretot les connexions amb el Regne Unit. Després, amb l’inici del pla de desconfinament esglaonat, es preveia una recuperació de l’activitat i és per això que els avions van tornar a volar a partir de juliol, tot i no recuperar, ni de bon tros, el mateix volum d’abans de la pandèmia.

ACTUALITZACIÓ 15/10/2020 8.45: Ryanair compleix la seva amenaça i tanca les seves bases de Cork i Shannon durant la temporada d’hivern.

De tota manera, Ryanair, que és la companyia amb més passatgers a Irlanda, pensava que després de la hibernació dels ciutadans en plena primavera hi hauria moltes ganes de volar a les destinacions turístiques més populars, com el sud d’Europa, però l’obligatorietat de fer quarantena a la tornada i la por a contagiar-se -tant a la destinació turística com a l’avió- ha fet que els vols tinguin una demanda molt baixa i això s’ha pogut comprovar mirant els preus dels bitllets, que en moltes ocasions no superen els vint euros ni per volar l’endemà.

Òbviament, com qualsevol altra empresa que en condicions normals sigui una màquina de fer diners i tot i tenir una tresoreria molt sanejada, ja fa mesos que Ryanair demana desesperadament al govern la fi de les restriccions, que sempre ha titllat d’exagerades, així com l’ampliació de la Llista Verda, és a dir, els països on es pot anar sense haver de fer quarantena a la tornada, que va començar amb quinze noms i que ara en té onze; a més, de les destinacions turístiques més populars a Irlanda, només inclou Itàlia.

Així doncs, després de veure com el govern ignora les seves demandes, Ryanair, de la mà del seu director general, Eddie Wilson, ha enviat un correu electrònic a tots els treballadors de les bases que la companyia té a Cork i a Shannon avisant-los que si no hi ha cap canvi a les restriccions abans de final de mes, tancarà aquestes dues bases a final d’octubre i durant tota la temporada d’hivern. A més, en cas que la situació no canviés ni al març, llavors tampoc no obririen per la temporada estival. A Cork i Shannon Ryanair té una plantilla de 130 persones, 35 pilots i 130 de tripulació de cabina.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt