L’esperada reobertura dels pubs, cada cop més a prop

L’esperada reobertura dels pubs, cada cop més a prop L'Oliver St. John Gogarty de Temple Bar, tancat / Foto: Liffey

Ja fa gairebé sis mesos que els pubs que no serveixen àpats (wet pubs) romanen amb la persiana abaixada i la seva situació ha esdevingut insostenible, fins al punt que una enquesta de l’Associació de Pubs (VFI) publicada a final d’agost revelava que la meitat dels publicans que hi van respondre creien que no podrien aguantar més enllà del mes de gener.

ACTUALITZACIÓ 08/09/2020 12h: els pubs que no serveixen àpats (wet pubs) podran reobrir a partir del 21 de setembre sempre que compleixin les estrictes normes detallades a sota.

Amb aquest panorama tan desolador, ja fa setmanes que el gremi demana al govern que faci alguna cosa, sigui deixant-los obrir, creant un paquet d’ajudes que els permeti sortir del forat o les dues coses alhora. I sembla que, finalment, la pressió ha fet el seu efecte.

En aquest sentit, un document de vint-i-cinc pàgines preparat per Fáilte Ireland, l’ens que promociona Irlanda com a destinació turística, detalla totes les mesures que hauran d’implementar els pubs que vulguin obrir i que, a grans trets, són les mateixes que de fa unes vuit setmanes regeixen als pubs que ofereixen àpats (dry pubs) i on es fa un èmfasi especial a la distància entre grups de clients.

Entre altres mesures hi haurà:

• Màxim de sis persones per taula, que s’hauran de conèixer i que no podran ser de més de tres unitats familiars o habitatges diferents.

• El màxim de temps permès per taula serà de cent cinc minuts en cas que la distància entre taules sigui d’un metre; si la distància és de dos metres, el temps serà il·limitat.

• Només hi haurà servei de taula i no es podrà consumir a la barra.

• A la zona designada per a fumar, s’haurà de romandre assegut.

• S’haurà de desinfectar el pub, pel cap baix, dues vegades al dia i els treballadors hauran de rentar-se les mans constantment.

• La clientela no podrà fer cua fora de l’establiment, s’haurà de controlar l’accés a fi de mantenir una cabuda de persones adequada i s’incentivarà que es facin reserves per avançat.

• S’haurà de dur màscara de camí cap a la taula i a l’hora d’anar-se’n.

• Els pubs hauran d’apuntar l’hora d’arribada i de sortida i les dades de contacte del cap de taula, per a poder contactar la gent en cas que es confirmi algun contagi.

• A dos quarts de dotze del vespre tothom haurà de ser fora.

• Els pubs hauran d’incentivar l’ús de mètodes de pagament que no siguin diners en efectiu.

Un aspecte que encara no s’ha aclarit és el dia de la reobertura; hi ha qui parla de mitjan setembre però algunes fonts asseguren que la cosa no anirà tan de pressa puix que primer es vol veure l’evolució a les escoles, que són un entorn força semblant al d’un pub.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt