La crisi de la Covid-19 dispara el nombre de dominis .ie

La crisi de la Covid-19 dispara el nombre de dominis .ie Publicitat del domini .ie / Foto: IEDR

A mitjan març el govern va emetre l’ordre de tancament dels comerços i empreses no essencials i això va fer que molts negocis haguessin d’abaixar la persiana; de tota manera, el transport de mercaderies i el servei de missatgeria no entrava en l’ordre del govern i això, d’acord amb el report semestral de l’entitat que gestiona el domini d'Irlanda a internet -el .ie (dot ie)-, va suposar un fort augment de la presència de molts comerços i empreses a internet, evidentment, amb el .ie a fi de mostrar proximitat amb la clientela.

De fet, tot i que la digitalització del comerç és una realitat a molts països desenvolupats, des de la gran multinacional fins a la petita botiga de barri, diversos estudis duts a terme durant els darrers anys havien alertat de la baixa presència de botigues o petites i mitjanes empreses irlandeses a la xarxa, una circumstància que fins ara les ha deixades en inferioritat de condicions a l’hora de competir en un món totalment globalitzat en què es pot vendre a qualsevol lloc del planeta mitjançant un simple web.

Tanmateix, sembla que l’amenaça de la pandèmia ha estat reconvertida en una oportunitat; aquesta és la conclusió a la qual s’arriba analitzant les dades de registres del domini .ie durant els primers sis mesos del 2020 publicades al report del IE Domain Registry. En aquest sentit, durant el primer semestre i respecte al mateix període de l’any passat, el nombre de registres va augmentar un 26%, amb 33.286 nous dominis.

Amb tot, l’impacte de la pandèmia resta clarament reflectit durant el segon trimestre, ja amb el tancament de l’economia implementat, quan el nombre de nous registres respecte al 2019 va augmentar un 56%; un increment que s’explica pel fet que molts dels negocis que es van veure obligats a abaixar la persiana -tant comerços de carrer com de serveis proveïts per autònoms- van endegar la venda dels seus productes o serveis en línia.

Pel que fa a les xifres absolutes, a final de juny el .ie tenia 295.794 dominis registrats, dels quals 269.782 a l’illa d’Irlanda -265.455 a la República i 4.327 al Nord-. D’altra banda, a l’estranger n’hi havia 26.012, essent la Gran Bretanya el territori amb més dominis .ie, amb 10.398, seguit dels Estats Units (4.660) i Alemanya (2.240). Amb relació a tots els dominis registrats a Irlanda, un 50,7% són .ie, que supera amb escreix el segon classificat, el .com, que representa el 32,6% del total.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt