Toc d’atenció de Consum per un possible càrtel capil·lar

Toc d’atenció de Consum per un possible càrtel capil·lar Un saló de bellesa al barri de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Dilluns passat, amb l’inici de la fase tres del pla de desconfinament esglaonat i després d’haver romàs amb la persiana abaixada d’ençà de mitjan març, diversos gremis van poder obrir i rebre la clientela, entre els quals les perruqueries i barberies. La reobertura d’aquests establiments va suposar un alleujament per a molts, sobretot per a la població femenina, tot i que per les fotos de llargues cues que es van poder veure a les xarxes socials, també per a la masculina, que cada vegada és més presumida.

Amb tot, durant el llarguíssim confinament hi va haver gent que, totalment a la desesperada i sense saber ben bé què feia, va mirar d’emular d’una manera molt destralera els professionals del sector, però al final, sembla que el remei va ser pitjor que la malaltia i és per això que algunes perruqueries han hagut de dur a terme autèntiques obres d’enginyeria a fi d’esmenar alguns desastres capil·lars, això sí, cobrant-s’ho.

El primer a anunciar tarifes extra va ser la cadena Peter Mark, però ara sembla que bona part del sector s’hi ha afegit d’una manera que, per la similitud de preus, tant del servei ordinari com de les penalitzacions per desgavells fets a casa, fa tot l’efecte de ser un acord col·lectiu del sector; de fet, fins i tot, l’Associació de Perruquers d’Irlanda i el Consell de Perruqueries d’Irlanda van recomanar tarifes comunes als seus associats.

Tanmateix, segons la regulació en matèria de Consum i Competència, cada establiment ha de decidir els preus per separat, altrament s’infringiria la llei en ser considerat un càrtel. Per la seva banda, les dues organitzacions han assegurat que han tingut contactes amb la Comissió de Competència i de Protecció del Consumidor i han reconegut que això de recomanar tarifes no forma part del seu rol.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt