IKEA va ser el triomfador del primer dia de reobertura

IKEA va ser el triomfador del primer dia de reobertura Tres autobusos seguits cap a l'IKEA / Foto: Liffey

Ahir era l’anhelat dia en què les botigues podien obrir després d’haver romàs amb la persiana abaixada d’ençà de mitjan març i tot i que no hi va haver aglomeracions destacables, sí que hi havia força gent passejant pels eixos comercials de les principals zones urbanes del país, amb menció especial, com sempre, per als dublinesos Grafton i Henry Street, que ahir lluïen nets com una patena per a l’ocasió després que el servei municipal de neteja hi hagués treballat a fons durant tot el cap de setmana.

L’Associació de Comerciants de Dublin calcula que ahir, al centre de la ciutat, s’hi van desplaçar unes 100.000 persones, que van fer oblidar l’aspecte apocalíptic de les darreres setmanes, tant per la poca gent que hi ha hagut pels carrers com pels plafons de fusta protegint les vitrines a fi d’evitar robatoris o actes vandàlics. La situació ahir va ser de calma però a les botigues de les marques més populars, sobretot de roba, s’hi van formar algunes cues arran de la limitació del nombre de clients que poden ser a l’interior del local alhora.

Una altra novetat de la reobertura van ser els lavabos públics instal·lats a Henry i Grafton Street, un fet històric tenint en compte que els darrers pixadors que hi havia hagut a la capital irlandesa van tancar l’any 2004. En el cas dels de Grafton, la inauguració oficiosa va anar a càrrec d’Stephen Murphy, corresponsal d’Sky News a Irlanda, que ho va anunciar via xarxes socials assegurant, envaït per l’emoció, que era un honor per a ell (tweet a sota).

Amb tot, el gran triomfador de la jornada va ser l’IKEA, que no és al centre sinó a tocar de Ballymun (Dublin 11), al nord de la ciutat; en aquest sentit, a l’immens aparcament de l’establiment es va formar una llarga cua de gent que probablement havia gastat el sofà, les cadires i la taula després del llarg període de confinament. Evidentment, amb l’accés limitat en compliment de les normes sanitàries, l’espera va ser llarga i la cua avançava a poc a poc.

D’altra banda, malgrat que ahir el transport públic recuperava la freqüència de pas d’abans de la pandèmia, no es va percebre cap augment significatiu d’usuaris i és que la limitació de la capacitat al 20%, amb bona part dels seients exhibint un rètol que hi prohibeix de seure, els qui es desplacen amunt i avall prefereixen d’anar amb cotxe, no només per a minimitzar el risc de contagi sinó també perquè ara el volum de trànsit és molt més baix.

 

 

 

Torna a dalt