El sector aeri anuncia els primers acomiadaments

El sector aeri anuncia els primers acomiadaments Avió d'Aer Lingus aterrant a Cork / Foto: DAA

El proppassat abril va ser el primer mes complet amb les estrictes mesures de confinament en vigor i això es va notar clarament a les xifres referents al nombre de persones que van arribar o anar-se’n d’Irlanda per via aèria o marítima; en aquest sentit, segons l’Oficina Central d’Estadística (CSO), els moviments es van reduir un 99% respecte al mateix mes del 2019 i un 44% respecte als primers quatre mesos de l’any passat.

En xifres absolutes, durant el mes d’abril hi va haver 16.100* arribades -12.100 per aire i 4.000 per mar- i 17.800 sortides -12.800 per aire i 4.900 per mar-. L’origen o destinació dels viatgers van ser, òbviament, llocs que han mantingut la connexió amb Irlanda, això sí, amb menys vols que d’habitud, principalment el Regne Unit, els Països Baixos i els Estats Units. Així doncs, amb aquest panorama, ja han començat els anuncis d’acomiadaments temporals, de baixes incentivades o de reducció de salaris i de temps de treball.

És el cas de Ryanair, que durant els dies vinents té previst d’acomiadar unes 300 persones de la seva base a Dublin després d’haver-ho fet en altres llocs del continent, d’Aer Lingus, que acomiadarà temporalment les tripulacions de la seva base a Shannon i reduirà el sou als treballadors de Dublin i de Cork, i de la Dublin Airport Authority (DAA), que oferirà baixes incentivades, baixes temporals pagant un 20% del sou encara que hom trobi feina a un altre lloc i als qui romanguin a l’empresa, els aplicarà una reducció de salari i d’hores de treball.

Tant les dues companyies aèries com la DAA han assegurat que no tenen cap més opció i és que no només és un problema a curt termini per manca d’ingressos, sinó que, segons diversos experts, el sector de l’aviació tardarà uns quants anys a recuperar el nivell d’activitat que tenia abans de la crisi de la Covid-19, fet que fa econòmicament insostenible de mantenir les plantilles actuals.

Podeu consultar el report AQUÍ.

* Totes les xifres són arrodonides.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt