Les perruqueries també volen avançar la reobertura

Les perruqueries també volen avançar la reobertura Una barberia al barri de Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

Divendres passat el govern va anunciar el pla de desconfinament basat en cinc fases i els sectors que per les seves característiques haurien d’obrir a les darreres fases -la quatre o la cinc- ja han començat a moure fils per mirar d’avançar alguna casella. En aquest sentit, si dilluns els pubs -fase cinc, 10 d’agost- van presentar una bateria de mesures amb l’objectiu d’obrir a la fase tres -29 de juny- com cafès i restaurants, ara han estat les perruqueries les que han demanat d’avançar una fase, de la quatre -20 de juliol- a la tres -29 de juny-.

La demanda del ram va anar a càrrec de Dylan Bradshaw, director creatiu del saló d’estètica homònim, que va parlar a l’emissora de ràdio Newstalk, i de Danielle Kennedy, la nova presidenta de la Federació de Perruquers d’Irlanda, que va intervenir al programa de ràdio RTÉ Today. Ambdós van assegurar que el sector estava preparat per a obrir a principi de juny si així els ho permetien.

Bradshaw va explicar algunes de les mesures que permetrien l’obertura, com la limitació de clientela atesa en un moment concret, i va recordar que els professionals es renten les mans molt sovint, que treballen darrere del client i que molt del material emprat és d’un sol ús.

Bradshaw i Kennedy també van aprofitar l’ocasió per a alertar de l’aparició d’un mercat negre al sector i és que el fet que ja faci vuit setmanes que les perruqueries hagin romàs amb la persiana abaixada ha començat a generar pànic en una part de la població, sobretot la femenina, que visita els centres de bellesa més sovint que no pas els homes. A més, si no hi ha canvis, encara hauran d’esperar fins al 20 de juliol... un autèntic drama.

Així doncs, aquesta situació ha fet sorgir un mercat negre on, fruit de la desesperació, es pot pagar fins a quatre vegades més per un servei a domicili, amb l’agreujant que l’entorn casolà fa que la feina no es faci d’una manera segura ni amb la mateixa qualitat que s’aconseguiria amb tots els recursos disponibles en una perruqueria.

Font: Newstalk i RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt