Els pubs presenten un pla a fi d’avançar dues fases

Els pubs presenten un pla a fi d’avançar dues fases El popular pub The Celt, a Talbot Street (Dublin 1), tancat / Foto: Liffey

Divendres passat, quan el govern irlandès va afegir-se a la nova moda mundial de dissenyar un programa de fases a l’hora de fer un desconfinament esglaonat, els qui regenten pubs van veure astorats que els col·locaven a la fase cinc -10 d’agost- mentre que cafès i restaurants podrien obrir a la fase tres -29 de juny-, és a dir, dues fases i més de quaranta dies més aviat que no pas ells, fet que consideren un greuge comparatiu que els deixa en una situació de desavantatge competitiu entre establiments del mateix ram.

De tota manera, els de l’Associació de Pubs (LVA) i els de la Federació de Viticultors (VFI) no han romàs de braços plegats i ja han dissenyat un pla a fi d’obligar el govern a canviar-los de fase i a igualar-los al ram dels cafès i restaurants. El motiu pel qual els pubs haurien d’obrir més tard és que són llocs on hi ha menys distància entre la clientela i més moviment de persones, puix que és força habitual de moure’s amunt i avall obrint-se pas entre la multitud, fet que augmenta el risc de contagi.

Així doncs, només tres dies després de l’anunci de Leo Varadkar amb relació a les fases, que deixava els pubs una mica despenjats, les dues organitzacions han enviat una carta al govern amb una bateria de mesures que haurien de resoldre el problema de la distància però que, per contra, canviarien radicalment l’experiència d’anar a un pub. En aquest sentit, les mesures proposades són:

- La barra serà un lloc únicament per a dispensar la beguda i no s’hi permetrà de seure, estar dret, demanar, pagar o beure.

- Els pubs només serviran a clients asseguts al voltant d’una taula.

- La capacitat màxima no podrà superar les quatre persones per cada deu metres quadrats.

- Un màxim de sis persones per taula.

- S’haurà de fer servir gel desinfectant quan s’entri al local.

- Tota la clientela haurà de romandre asseguda.

- La plantilla haurà de rebre formació adient per a treballar en el nou entorn, mantenint la distància amb la clientela i rentant-se les mans cada mitja hora.

- Es farà servir l’espai a l’aire lliure el màxim possible.

- Es limitarà el nombre de persones que podran ser al lavabo alhora.

- No hi haurà música en directe ni DJ’s.

- La Garda o les autoritats sanitàries tindran la potestat de tancar el local si consideren que no es respecta la normativa.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt