RTÉ demanarà el subsidi pandèmic per a pagar salaris

RTÉ demanarà el subsidi pandèmic per a pagar salaris Fulleté anunciant la presència d'inspectors / Foto: Liffey

La crisi econòmica generada per la Covid-19 no perdona ningú i fins i tot la televisió pública RTÉ demanarà el subsidi destinat a pagar una part del salari de treballadors; aquest subsidi pandèmic -anomenat Wage Subsidy Scheme- és una de les mesures anunciades pel govern ara fa unes setmanes i té l’objectiu d’evitar que les empreses acomiadin empleats, amb l’Estat pagant un 70% del salari, això sí, sempre que la remuneració anual no superi els 78.000 euros. Per ara ja s’hi han apuntat gairebé 50.000 empreses.

Segons va explicar ahir la directora general de la cadena, Dee Forbes, l’ens ha estat severament castigat pel descens a les seves dues fonts principals d’ingressos: la publicitat i el cobrament de la TV Licence, que ha de pagar tot aquell immoble que tingui un televisor, independentment de si es mira RTÉ o no. Forbes ha explicat que el confinament ha fet que la gent no hagi pogut anar a l’oficina d’An Post -que en gestiona el cobrament per encàrrec d’RTÉ- a renovar la llicència, que costa 160 euros anuals.

Així doncs, com que els ingressos s’han reduït entre un 25% i un 35%, RTÉ pot demanar el subsidi. De tota manera, cap de les seves vedettes, amb sous astronòmics que en alguns casos superen els 300.000 euros -com és el cas de Ryan Tubridy, Ray D’Arcy i Joe Duffy-, no en seran beneficiaris puix que el seu salari supera amb escreix el llindar de 78.000 euros. En aquest sentit, Forbes ha explicat que el subsidi pandèmic servirà per a pagar el 70% del salari d’uns 1.800 treballadors.

La reducció d’ingressos per publicitat és un problema que afecta tot el sector i ja hi ha hagut algunes empreses del món de la comunicació que han abaixat la persiana; d’altres han pogut sobreviure aplicant retallades salarials o fent acomiadaments parcials o temporals a l’espera que arribin temps millors. En el cas d’RTÉ, s’ha retallat el salari de l’equip directiu un 10%, el de les vedettes un 15% i s’ha congelat el salari a la resta de treballadors.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt