Amb tots els pubs tancats, els off-licence fan l’agost

Amb tots els pubs tancats, els off-licence fan l’agost Ara la cervesa s'ha de beure a casa / Foto: Liffey

A mitjan març, un vídeo penjat a les xarxes en què es veia un pub de Temple Bar (Dublin 2) ple a vessar de revellers cantant alegrement la cançó Sweet Caroline va fer que tant el Taoiseach Leo Varadkar com Simon Harris, ministre de Sanitat en funcions, demanessin als pubs que, per responsabilitat i solidaritat amb el personal mèdic, tanquessin els seus negocis a fi d’evitar la propagació de la Covid 19. L’endemà, molts pubs van tancar voluntàriament i uns dies després el govern ho va fer obligatori per als que encara romanien oberts.

De tota manera, el consum de begudes alcohòliques forma part de la cultura irlandesa, essent-hi present en qualsevol esdeveniment, i és per això que, a l’hora de sadollar la set, la gent ha substituït els pubs pels off-licence, els establiments amb llicència per a vendre alcohol que figuren a la llista de comerços essencials publicada pel govern; amb tot, n’hi ha alguns que han tancat per no comprometre la salut dels seus treballadors.

I els que romanen oberts, òbviament, fan l’agost, segons confirmen les dades compilades per la consultora Nielsen per encàrrec de la revista de comerç checkout.ie. En aquest sentit, durant la setmana acabada el diumenge cinc d’abril els consumidors van gastar 38,1 milions d’euros en begudes alcohòliques, xifra que representa un 6% més que la setmana anterior i un 58% més que la mateixa setmana de l’any passat.

Pel que fa a l’augment segons la classe de beguda, la cervesa negra -o stout- fou la que més va augmentar, amb un 187%, però les begudes espirituoses per a fer combinats (+94%), la cervesa lager (+85%) i la sidra (+62%) també van triomfar.

Evidentment, això no ha agradat gens a les organitzacions que lluiten contra l’alcoholisme, com Alcohol Action Ireland, que asseguren d’entendre que el tancament dels pubs ha desplaçat la demanda cap als off-licence però que un augment del 58% és més del que s’hauria d’esperar. D’altra banda, un 20% dels participants en una enquesta feta al Regne Unit va respondre que bevia més d’ençà de l’inici del confinament.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt