El Debenhams abaixa la persiana víctima de la Covid 19

El Debenhams abaixa la persiana víctima de la Covid 19 El Debenhams de Henry Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Quan ara fa unes setmanes el govern irlandès va ordenar el tancament obligatori de pubs, restaurants i comerços no essencials, algunes veus ja van alertar que, molt probablement, hi hauria establiments que no tornarien a aixecar la persiana mai més. En principi, semblava que el petit comerç seria una de les primeres víctimes de la Covid 19 però ahir, Debenhams (pronunciat dèbenams), la cadena anglesa de grans magatzems, va anunciar que les seves onze botigues localitzades a Irlanda no tornarien a obrir, fet que implicarà la pèrdua d’uns dos mil llocs de treball.

D’altra banda, la casa matriu al Regne Unit ha demanat un concurs de creditors per mirar de salvar l’empresa, essent la segona vegada que ho fa en els darrers dotze mesos, però ha informat que liquidarà la branca irlandesa, que ja feia temps que no passava per un bon moment, amb un model tradicional de venda mitjançant locals immensos, amb els consegüents costos de manteniment, que han patit de valent amb l’auge de la venda per internet. Curiosament, la clientela irlandesa podrà continuar comprant al Debenhams online.

Entre les onze botigues que tanquen hi ha el vaixell insígnia de la casa a Irlanda, els grans magatzems de l’eix comercial de Henry Street (Dublin 1), que abans havien allotjat el Roches Stores, de la família irlandesa homònima que havia iniciat la seva activitat l‘any 1901 amb una petita botiga de mobles a Cork i que va acabar bastint un imperi empresarial.

En aquest sentit, fins al 2006, Debenhams només tenia dues botigues a Irlanda -una al dublinès Jervis Shopping Centre (1996) i l’altra al corkià Mahon Point Shopping Centre (2005)- i aquell any va pagar vint-i-nou milions d’euros als Roche, que en va conservar la propietat, com a concepte de traspàs del negoci de nou establiments, localitzats gairebé sempre en eixos comercials de primer ordre.

Les onze botigues són a Dublin (4), Cork (2), Galway, Limerick, Newbridge (Comtat de Kildare), Tralee (Comtat de Kerry) i Waterford.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt