La matriculació de cotxes també és víctima del virus

La matriculació de cotxes també és víctima del virus Matrícula del primer semestre del 2020 / Foto: Liffey

Ja fa temps que, a diferència dels principals indicadors que mesuren l’activitat econòmica, la matriculació de vehicles nous va a la baixa any rere any després de ser un dels sectors que més va recuperar-se amb el retorn de la bonança ara fa uns set anys; una de les raons del descens era la incertesa generada pel Brexit, que també ha fet depreciar la lliura esterlina respecte a l’euro i de retruc ha inundat el mercat irlandès de segona mà de cotxes britànics, no sempre en bon estat o fins i tot, massa sovint, no aptes per a circular i essent un autèntic perill per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

I si el panorama ja no era gaire engrescador, la crisi del coronavirus ha agreujat la situació d’una manera molt clara, com així ho il·lustren les darreres xifres de venda; en aquest sentit, segons la Societat de la Indústria Irlandesa del motor (SIMI), durant el març, la matriculació de vehicles nous va caure un 63% respecte a l’any passat, passant de 16.687 unitats el 2019 a 6.174 el mes passat. Globalment, durant els tres primers mesos d’aquest any el descens ha estat del 20,5%.

De tota manera, hi ha un segment del mercat que durant el març va augmentar el nombre de matriculacions, un 17,67%, respecte a l’any passat: els vehicles pesants, un fet que podria explicar-se per la inversió feta per algunes empreses transportistes per a renovar la flota. Per contra, la matriculació de cotxes de segona mà va caure un 48,1%.

Amb tot, es calcula que, a Irlanda, el sector de venda de vehicles dona feina a unes 50.000 persones i Brian Cooke, director general de la SIMI, ha assegurat que faran el que puguin a fi d’ajudar l’Estat durant la pandèmia. Tanmateix, Cooke també ha demanat al govern que, quan se superi la crisi, implementi un pla d’ajuda ambiciós per al sector de l’automòbil.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt