Activitat comercial a Dublin: més al nord que al sud

Activitat comercial a Dublin: més al nord que al sud El comercialíssim Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey (arxiu)

Dilluns de la setmana passada, l’associació Dublin Town, que aplega bona part dels comerciants del centre de la capital irlandesa, va reportar que el nombre de persones que anaven al centre s’havia reduït un 66%, un fet que restava clarament reflectit amb el panorama imperant al comercialíssim Grafton Street (Dublin 2), on les hordes de practicants de shopping i de passejants han desaparegut del paisatge.

A més, l’enduriment de les mesures de confinament anunciades ara fa uns dies pel Taoiseach en funcions Leo Varadkar a fi d’evitar la propagació del coronavirus, prohibint l’obertura d’establiments comercials que no siguin considerats essencials, farà que els eixos comercials encara semblin més un desert perquè l’estudi dut a terme per Dublin Town estima que hi haurà fins a un 92% menys de gent.

De tota manera, com acostuma a passar en molts aspectes de la vida, l’alegria va per barris, mai millor dit, i a la banda nord del centre hi ha més activitat que no pas a l’altra banda del Liffey. En aquest sentit, durant el període de set dies acabat el diumenge 29 de març, al nord, més concretament a Talbot Street i Moore Street, la reducció de visitants va ser del 51% i 62%, respectivament. Per contra, al sud, Grafton Street va patir una davallada del 87% i South William Street del 93%.

La notòria diferència entre el nord i el sud s’explica per la classe de comerç que hi ha a cada zona: al nord hi ha més botigues de menjar -com carnisseries, botigues de queviures i supermercats- i farmàcies, a qui no afecta la restricció, i al sud hi ha més botigues de roba, de telefonia mòbil, de regals, cafès i restaurants, sobretot a South William Street.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt