La Covid-19 podria fer perdre 318.000 llocs de treball

La Covid-19 podria fer perdre 318.000 llocs de treball Placa d'una Oficina de Treball al centre de Dublin / Foto: Liffey

Segons el departament de Benestar Social, en només catorze dies unes 323.000 persones han sol·licitat el subsidi pandèmic de 350 euros setmanals que poden rebre tots aquells que han perdut la feina -en principi, temporalment- a causa del coronavirus, essent els primers afectats els treballadors de pubs i restaurants, que van ser els primers a abaixar la persiana.

De tota manera, depenent de la durada de la crisi i del confinament obligatori per a treballadors de sectors no essencials, l’impacte sobre l’economia irlandesa podria ser molt més fort i les seqüeles podrien durar uns quants anys, és a dir, que es passaria d’un extrem l’altre en un menys d’un mes perquè abans de la pandèmia hi havia gairebé plena ocupació.

Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat un estudi dut a terme per la consultora Ernst & Young (EY), que revela un panorama ben negre si les mesures de confinament i de paralització de l’economia duren gaire temps. En aquest sentit, l’estudi ha analitzat dos escenaris diferents: un d’optimista, que preveu que la disrupció només duri fins al maig, i un altre de pessimista, que calcula l’impacte econòmic suposant que la crisi duri fins a l’agost.

En el primer cas, amb una disrupció de dos mesos, es perdrien 450.000 llocs de treball durant el confinament però un cop tornada la normalitat, la xifra es reduiria a 177.000, amb una contracció del PIB del 7,3%. Per contra, en l’altre escenari, amb aturada fins a l’agost, es perdrien 675.000 llocs de treball durant el període de disrupció, que al final, un cop recuperada la normalitat, serien uns 318.000, amb una contracció de l’activitat del 13,1%.

D’altra banda, el professor Neil Gibson, Economista en Cap a EY, ha remarcat que després de la crisi provocada per la Covid-19, la manera de treballar haurà canviat força, sobretot en l’ús de la tecnologia que permet fer la feina des de casa, un fet que sembla que ha incrementat la productivitat i l’eficiència.

Font: The Journal.ie   

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt