El empleats del Penneys també treballaran des de casa

El empleats del Penneys també treballaran des de casa El Penneys de Mary Street, Dublin 1 / Liffey

Continuen apareixent nous afectats pel Covid-19, popularment conegut pel seu nom original de coronavirus, i per ara, a la República, hi ha tretze casos confirmats, un dels quals, a Cork, sense haver viatjat al nord d’Itàlia com els altres dotze. Amb tot, seguint la pauta que han experimentat altres països, la previsió és que la propagació anirà en augment durant les setmanes vinents, fet pel qual algunes empreses han començat a dissenyar plans de contingència per si de cas la situació s’agreuja i les autoritats obliguen la població a confinar-se a casa, una mesura que podria tenir un fort i costós impacte per a l’economia.

La primera empresa que va demanar als seus empleats que treballessin des de casa va ser Indeed, el popular cercador de feina que té la seva seu europea a Dublin, però en aquest cas la raó fou per precaució puix que un empleat de l’oficina de Singapur, que havia vingut a la capital irlandesa per feina, va informar que alguns dels seus familiars residents al microestat del sud-est asiàtic tenien símptomes del virus després d’haver visitat un hospital on tractaven pacients afectats pel Covid-19. Al final, va ser una falsa alarma, tot i que, sospitosament, Indeed ha tornat a demanar als empleats que treballin des de casa.

La segona gran multinacional que va demanar als treballadors que no anessin a l’oficina va ser Google, amb la seu europea situada a Barrow Street (Dublin 4), que va adduir que un dels seus 8.000 empleats tenia símptomes de la grip, tot i que després va córrer el rumor que no era veritat sinó que l’empresa del cercador volia posar a prova la seva capacitat de funcionament en cas que un dia tothom hagués de fer la seva feina des de casa.

I el darrer a apuntar-se al teletreball ha estat el Penneys, la cadena de roba a preus baixos que fora d’Irlanda opera sota la marca Primark. En aquest sentit, avui divendres, bona part dels treballadors de la seva oficina principal, situada al centre de Dublin, així com els de l’oficina de Reading (Anglaterra), duran a terme les seves tasques laborals des de casa; segons fonts de la casa, també és una prova per a veure si es pot fer funcionar tota la maquinària de manera remota. Evidentment, la plantilla que atén la clientela a les seves immenses botigues, treballarà al seu lloc habitual.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt