Els joves no pengen fotos de patates a les xarxes socials

Els joves no pengen fotos de patates a les xarxes socials Unes patates irlandeses / Foto: Liffey

La patata sempre s’ha associat a la Irlanda pobra, un tubercle del qual bona part de la població en va dependre durant centenars d’anys i que quan va fallar, cap a mitjan segle XVIII, va provocar la Gran Fam, un dels episodis més negres de la història d’Irlanda que va reduir la població de l’illa a menys de la meitat, passant de vuit a sis milions d’habitants en un període molt curt de temps -un milió de morts i un altre d’emigrats- i perdent dos milions més al llarg del segle següent.

De fet, només les ciutats de Dublin, Cork i Belfast van guanyar població i encara avui, amb uns sis milions i mig d’habitants, la població de l’illa no ha arribat, ni de bon tros, als números d'abans de la Gran Fam; això es fa molt evident a la Irlanda rural, on s'hi ha d'afegir l’abandonament del camp per a cercar millors oportunitats a les ciutats.

Així doncs, amb aquesta història tan negra, no és estrany que els joves, tots molt modernets amb els seus mòbils de darrera generació, no vulguin saber res de les patates, fet que va confirmar un estudi dut a terme l’any passat per Bord Bia, ens públic que promociona els productes agroalimentaris irlandesos, en què es va veure que a l’Instagram dels més joves hi sortia tota mena de menjar però no patates.

A més, l’estudi revelava una imatge molt negativa d’aquest producte i és que molts joves creien que contenia greix i calories a mansalva, tot el contrari dels de més edat, que l’associaven al magnesi, la vitamina C i la fibra. Un altre punt negatiu, segons els joves, era que eren difícils de cuinar i que prepara vegetals era una molèstia.

La campanya de conscienciació, gestionada conjuntament per Bord Bia, la Federació Irlandesa de Pagesos i la Federació Irlandesa de la Patata, començarà a l’abril, tindrà un pressupost d’1,95 milions d’euros i anirà destinada als joves d’Irlanda, França i Bèlgica. Òbviament, estarà basada a les xarxes socials, amb articles patrocinats i classes de cuina de plats que continguin patates, mirant de revertir la imatge actual tot demostrant que són fàcils de cuinar, de posar en una carmanyola i saludables.    

D’altra banda, la producció de patates a Irlanda sembla que no passa pel seu millor moment i l’any passat va ser el segon amb una superfície de plantació més baixa, només superat pel 2018, que va ser l’any amb menys superfície plantada de tota la història.

Font: The Journal.ie

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt