Compres de Nadal per valor de 4.900 milions d’euros

Compres de Nadal per valor de 4.900 milions d’euros Llum de Nadal a Henry Street, Dublin 1 / Foto: Liffey (2018)

Les dades de l’associació de comerciants Retail Ireland han revelat que, enguany, la despesa feta en compres nadalenques serà d’uns 4.900 milions d’euros, una xifra que suposa un increment del 3% respecte a l’any passat i que confirma el nul impacte del futur Brexit sobre la pauta de consum dels irlandesos, que podria explicar-se pel fet que, en principi, s’ha descartat un Brexit sense acord. Més en detall, al desembre, cada unitat familiar es gastarà uns 2.800 euros, és a dir, 940 euros més que la mitjana de la resta de mesos de l’any.

Evidentment, aquestes bones xifres han estat molt benvingudes al sector i és que segons Arnold Dillon, director de Retail Ireland, molts establiments comercials concentren al voltant del 30% de les vendes anuals en el període de sis setmanes de la campanya nadalenca. A més, el sector dóna feina a 300.000 treballadors repartits arreu del territori, des de les grans ciutats fins als pobles petits, per la qual cosa Dillon assegura que un bon Nadal per al comerç és un bon Nadal per a tota l’economia.

Una altra tendència clara al sector és l’increment del comerç per internet; en aquest sentit, segons dades del Banc Central d’Irlanda, d’ençà del 2015 la venda online ha augmentat un 100% i un dels grans beneficiats d’aquest boom ha estat An Post, que havia estat víctima de les noves tecnologies per l’enfonsament del negoci del correu ordinari però que ara ha renascut de les seves cendres gràcies a l’enviament massiu de paquets de grans multinacionals com Amazon o altres portals del comerç electrònic.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt