L’Immaculat Cor de Maria cobra l’ombra a preu d’or

L’Immaculat Cor de Maria cobra l’ombra a preu d’or L'església de l'Immaculat Cor de Maria, al City Quay / Foto: Liffey

Els edificis que hi havia al llarg dels molls de Dublin al tram final del riu Liffey han anat sucumbint, un a un, a la pressió especulativa del sector immobiliari i en un període força curt de temps, la zona ha canviat totalment la seva fisonomia, passant de ser un paisatge gris industrial i decadent a ser un continu de moderníssims edificis de vidre amb molta llum, que allotgen les oficines de prestigiosos despatxos d’advocats, de bancs o de consultores de renom internacional.

De tota manera i a semblança de l’Astèrix davant de la pressió territorial dels romans, hi ha edificis que aguanten els embats i mantenen la seva posició intacta. És el cas de l’església de l’Immaculat Cor de Maria, una parròquia catòlica situada al City Quay (Dublin 2) que, essent un lloc sagrat, ha romàs dempeus i és més, no només no ha claudicat davant dels promotors immobiliaris que viuen una nova febre d’or sinó que ha exigit una compensació per la pèrdua de llum.

En aquest sentit, els comptes per al 2018 de les Parròquies de la Diòcesi de Dublin, una entitat sense afany lucratiu que gestiona els ingressos i les despeses de les parròquies catòliques de la capital irlandesa, revelen que l’església de l’Immaculat Cor de Maria va rebre 3,5 milions d’euros com a compensació per la pèrdua de llum a causa de la construcció d’edificis més alts al seu voltant.

Per ara, en té un a la banda est, que allotja la consultora Grant Thornton, però la cosa s’agreujarà a partir dels mesos vinents quan els edificis en construcció al flanc sud, amb unes amenaçadores grues anunciant més ombra, comencin a guanyar alçada. D’altra banda, pel costat nord no cal preocupar-se, atès que hi ha el Liffey, però per l’oest tot dependrà del fat d’un edifici de maó vermell que, tenint en compte el preu que es paga per metre quadrat a la zona, no seria gaire difícil que sucumbís als cants de sirena dels promotors immobiliaris sense escrúpols.

Font: The Irish Times

L'església de l'Immaculat Cor de Maria des de l'altra banda del Liffey / Foto: Liffey

Torna a dalt