Benestar Social s’estira amb la paga extra de Nadal

Benestar Social s’estira amb la paga extra de Nadal Rètol d'una oficina de Benestar Social / Foto: Liffey

El sistema de Benestar Social d’Irlanda és molt generós, fins al punt que n’hi ha alguns que en fan un modus vivendi vitalici sol·licitant qualsevol subsidi disponible en funció a les seves circumstàncies personals (atur, ajuda pel lloguer, minusvalidesa, persones a càrrec, etc.); de fet, n’hi ha que van una mica més lluny i també defrauden el departament cobrant molt més d’allò que els pertoca. I si durant l’any Benestar Social ja és prou generós, quan s’acostes les festes encara ho és més, que és Nadal, escolti…

En aquest sentit, Regina Doherty, responsable del departament, ha anunciat que enguany també hi haurà paga extra de Nadal, és a dir, que es pagarà el doble del que es paga cada setmana. Els afortunats, aproximadament 1,2 milions de persones, seran els beneficiaris de subsidis per minusvalidesa, per dependència, pares solters (majoritàriament mares), els aturats de llarga durada i els pensionistes. El cost és de 279,4 milions d’euros i es pagarà la primera setmana de desembre, a fi de poder gastar-se’l ben de pressa comprant regals.

Doherty ha mostrat la seva satisfacció per poder pagar la paga extra, que sembla perillava arran de la incertesa generada pel Brexit però que finalment tira endavant. Aquest bonus nadalenc es va recuperar al 100% l’any passat després que s’hagués abolit l’any 2009 a causa de les retallades socials derivades de la greu crisi econòmica que llavors afectava Irlanda; l’any 2014, Joan Burton, ministra del ram en aquell moment, el va recuperar parcialment.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt