Litres i més litres de vi i cervesa de contraban al port

Litres i més litres de vi i cervesa de contraban al port Vista del Port de Dublin / Foto: Liffey

Irlanda és un dels països de la Unió Europea amb els impostos sobre l’alcohol i el tabac més alts i és per això que hi ha molt de contraban, perquè en cas de no ser enxampat, el negoci surt rodó. De tota manera, els malfactors han d’esquivar els diversos operatius que els agents de la divisió de Duanes d’Hisenda fan als punts d’entrada de mercaderies, principalment els ports de Dublin i Rosslare per via marítima i els aeroports de Dublin, Cork i Shannon per via aèria.

En aquest sentit, les xifres del port de Dublin per al mes d’octubre il·lustren perfectament la magnitud del negoci -sobretot tenint en compte que això només ha de ser una petita part de tot allò que entra il·legalment-, amb la confiscació de més de 265.000 litres de begudes alcohòliques, més concretament 229.449 de cervesa i 36.720 de vi, que haurien tingut un valor de mercat aproximat d’1,4 milions d’euros, sense comptar amb la pèrdua addicional d’ingressos per part d’Hisenda. Les troballes es van fer després d’examinar onze camions procedents del Regne Unit i de Bèlgica.

D’altra banda, ahir, un home va ser arrestat a l’aeroport de Cork en ser enxampat amb unes 39.000 cigarretes, una quantitat força per sobre del que es podria considerar per a consum personal. Amb tot, això de portar tabac -respectant el límit legal- des de països on és molt més econòmic continua sent un fet molt habitual i només cal mirar els paquets que els fumadors més incívics llencen a terra per veure que molts són de fora, sobretot de l’Europa de l’Est, més d’un 25% segons alguns estudis.

Font: Irish Examiner

Torna a dalt