Rocòdroms en perill per l'alt preu de les assegurances

Rocòdroms en perill per l'alt preu de les assegurances El rocòdrom de Suas / Foto: Suas via FB

La cultura de demanar indemnitzacions exageradament altes per qualsevol incident sense importància ha fet que el preu de les assegurances s’hagin enfilat de mala manera, afectant tots els sectors, com automòbil, botigues, restaurants, pubs, discoteques o centres esportius, fins al punt que hi ha hagut negocis, alguns dels quals força populars i que donaven feina a desenes de persones, que han hagut d’abaixar la persiana.

El darrer sector afectat ha estat el de les activitats a l’aire lliure després que AXA XL, que era l’asseguradora de referència al sector, abandonés el mercat irlandès el primer d’agost passat. El problema ha sorgit ara perquè han començat a caducar les primeres pòlisses i sembla que trobar una altra asseguradora ha esdevingut una missió impossible.

És el cas de Suas, una empresa que opera un rocòdrom als afores de Limerick i que s’ha vist obligada a treballar sense una assegurança de responsabilitat civil després de no trobar cap asseguradora que els oferís una pòlissa; així doncs, ara no accepten menors d’edat i això posa en perill la viabilitat econòmica de l’empresa atès que els joves representen una part molt important de la clientela, formada per escoles i esplais.

Segons David Hackett, director de Suas, si la cosa continua igual, probablement hauran de tancar abans de Nadal, un fat que podrien córrer els altres cinc rocòdroms que hi ha a Irlanda; en aquest sentit, Suas ha estat el primer a patir el problema perquè són els primers a qui ha caducat l’assegurança però a mesura que passi el temps, els altres rocòdroms es veuran en la mateixa posició.

Per ara, sembla que l’única solució seria d’agrupar-se i obtenir una pòlissa conjunta que evités el tancament; amb tot, el govern estudia d’implementar una nova legislació que hauria de reduir el nombre i l’import de les indemnitzacions i això podria estabilitzar el sector tornant a oferir uns preus més raonables.

Font: The Irish Times

Torna a dalt