Descomptes a la Leap Card a càrrec dels passis dorments

Descomptes a la Leap Card a càrrec dels passis dorments Passant la Leap Card pel validador / Foto: Liffey (arxiu)

La National Transport Authority (NTA) ha anunciat que els usuaris de la Leap Card, el passi multitransport de les ciutats més importants, gaudiran d’un descompte del 16 al 29 de setembre. La reducció de tarifa s’aplicarà al bitllet senzill de Bus Éireann (podeu veure els descomptes aquí) i al topall màxim (capping) setmanal de tots els mitjans de transport en què es pugui pagar amb la Leap Card; en aquest segon cas, per a una targeta d’adult, el cost màxim setmanal, independentment dels trajectes que es facin, passarà de 40 euros a 25.

Aquesta mesura s’emmarca en el projecte anunciat ara fa uns mesos per l’NTA i que consisteix a fer servir el saldo romanent en Leap Cards dorments, és a dir, les targetes que no s’han utilitzat durant un llarg període de temps, probablement de gent que ja se n’ha anat d’Irlanda o de targetes que han estat oblidades al fons d’un calaix o s’han perdut.

En aquest sentit, a principi de juliol, quan es va fer l’anunci, l’NTA va afirmar que hi havia uns 600.000 euros dormint i que es destinarien a iniciatives de millora del transport públic o de reducció temporal de tarifes. La primera reducció va tenir lloc a l’estiu amb la campanya Kids Go Free, quan tot aquell tenidor d’una Leap Card infantil va poder viatjar de franc durant quatre setmanes, del primer fins al 28 de juliol.

Un altre dels objectius d’aquest període de descompte és promocionar la Leap Card, que ja és utilitzada massivament pels usuaris i que és ben visible a les mans dels usuaris -quan fan el tag on o el tag off, és a dir, passar-la pel validador- gràcies al seu color verd cridaner. Qui encara no la tingui s’ho hauria de pensar perquè durant el període de descompte, el bitllet senzill de Bus Éireann costarà la meitat respecte als qui paguin en efectiu.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt