Comença la croada contra els taulers a les voreres

Comença la croada contra els taulers a les voreres Tauler d'anuncis a l'exterior d'un pub / Foto: Liffey (arxiu)

D’ençà del primer de setembre, tot aquell establiment comercial de Dublin que vulgui tenir un tauler publicitari a la vorera ha de pagar 630 euros anuals; en cas contrari, el tauler, que sol anunciar preus, productes estrella del local o actes -sobretot música en directe-, serà confiscat per la brigada de quatre controladors recentment contractats per l’ajuntament i que es dediquen a fer la ronda, diürna i nocturna, pels carrers més comercials de la ciutat. A fi de recuperar-lo, s’haurà de pagar una multa de 100 euros.

Amb tot, sembla que si els funcionaris municipals són molt estrictes i s’agafen la nova normativa al peu de la lletra, confiscaran una gran quantitat de taulers perquè, segons ha informat l’ajuntament, a la data límit per a fer la sol·licitud -el 31 d’agost- no se n’havia rebut cap de vàlida. A banda de pagar els 630 euros, també s’ha de tenir en compte el cost de contractar un aparellador que determini on es pot posar el tauler i quines mides ha de tenir.

Evidentment, la creació d’aquest tribut no ha agradat gens als qui el seu negoci depèn força de l’esquer que suposen els sandwich boards, que reben aquest nom, independentment d’allò que anunciïn, perquè originàriament es feien servir per anunciar entrepans. D’altra banda, els seus detractors addueixen que ocupen espai públic i que dificulten les coses a aquells que tenen la mobilitat o visió reduïdes.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt