La Guinness pagarà 26 setmanes de baixa per paternitat

La Guinness pagarà 26 setmanes de baixa per paternitat Una porta de la fàbrica Guinness als Quays de Dublin / Foto: Liffey

L’empresa Guinness va ser fundada l’any 1759 per Sir Arthur Guinness i durant molts anys, quan l’explotació dels treballadors mitjançant sous de misèria i jornades laborals inacabables era el més habitual, va ser una excepció a aquella realitat; així doncs, treballar a la Guinness estava molt ben considerat i això ha fet que de sempre hagi estat una de les empreses més ben valorades d’Irlanda. Una altra característica de la casa era que algunes feines passaven de pares a fills durant diverses generacions, per la qual cosa, ser-hi empleat era sinònim de ser un bon partit.

De tota manera, amb les retallades en drets laborals i l’obligació de reduir costos a fi de poder fer front a la competència, molts dels avantatges dels quals gaudien els treballadors de la fàbrica de cervesa han desaparegut, o en alguns casos han estat igualats o fins i tot superats per altres empreses que cerquen els treballadors més ben qualificats. Així doncs, treballar a Diageo, que és el nom de la casa matriu, que inclou altres marques tan conegudes com Baileys, Captain Morgan, Johnnie Walker i Smirnoff, ja no és la bicoca d’abans.

Amb tot, Diageo ha volgut tornar als vells temps d’empresa exemplar amb relació als beneficis socials oferts a la seva plantilla i ha anunciat que a partir del primer de juliol vinent oferirà 26 setmanes pagades per baixa paternal, independentment del sexe, de l’orientació sexual o de com s’ha tingut el fill (naixement natural, adopció, subrogació, etc.); bàsicament, quan hom incorpori un infant al nucli familiar.

La mesura s’aplicarà a tots els països del món on hi hagi treballadors de Diageo i segueix les bones pràctiques de recursos humans, que diuen que uns treballadors contents i amb un bon equilibri entre vida laboral i privada, rendeixen més, a banda de contribuir a una millora del futur de la societat. Actualment ja paga el mateix per baixa per maternitat, com així ho estableix la legislació laboral irlandesa.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt