Bus Éireann torna a tenir unes xifres d’abans de la crisi

Bus Éireann torna a tenir unes xifres d’abans de la crisi Un vehicle de Bus Éireann a l'exterior de Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

Durant els anys més foscos de la passada crisi econòmica i a fi d’intentar revertir la deficitària situació financera per la qual passava la companyia, Bus Éireann va haver d’aplicar retallades salarials i un enduriment de les condicions laborals, unes mesures que van allargar-se fins ben arribada la recuperació econòmica i que no van agradar gens als conductors que, a la primavera del 2017 i després d’una votació organitzada pels sindicats majoritaris, van fer vaga durant unes setmanes.

Tanmateix, igual que la resta del país, la companyia de transport de passatgers per carretera i de transport urbà fora de Dublin torna a tenir les xifres d’abans de la crisi i sembla que l’icònic setter irlandès, que és la imatge corporativa de la casa que duen tots els vehicles de la flota, corre més feliç que mai per la xarxa viària de l’illa.

En aquest sentit, l’any passat va transportar 83,6 milions de passatgers, xifra que representa un augment del 6,3% respecte al 2017 i que s’explica, sobretot, per l’augment d’usuaris al servei d’autobús urbà a Cork, Galway, Limerick i Waterford, que va ser del 13,2%. A més, s’espera que la tendència a l’alça continuï en el futur gràcies a la incorporació de 102 nous vehicles durant els mesos vinents, que tindran wifi i carregadors de mòbil a cada seient, una tecnologia ja disponible en els autobusos més nous de Dublin Bus.

Pel que fa als comptes, l’any 2018 la companyia va tenir un benefici operatiu d1,6 milions d’euros, quan l’any anterior els números havien estat de color vermell, més concretament 6,8 milions d’euros en pèrdues en l’operativa. També va reduir el dèficit del 23,7 milions d’euros als 6,7 milions en només dotze mesos, fet que s’explica per una bateria de seixanta mesures de transformació de negoci aplicades durant els darrers dos anys.

Evidentment, amb l’augment de l’activitat s’ha necessitat més personal al volant i la darrera campanya de selecció, que va rebre més de 2.000 sol·licituds de feina, va acabar amb la contractació de 250 conductors, fet que suposa que, actualment, la companyia compti amb uns 2.700 treballadors.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt