En venda el Quinn’s, que donà nom a una parada de bus

En venda el Quinn’s, que donà nom a una parada de bus El pub Quinn's, a Drumcondra, Dublin 9 / Foto: Liffey

Continua la gran activitat en la compravenda de pubs, amb unes xifres astronòmiques que il·lustren perfectament la recuperació econòmica que viu Irlanda, amb el consegüent augment de l’activitat en tots els sectors, sobretot el del lleure que, d’altra banda, va ser un dels que més va patir la crisi per ser considerat com una despesa prescindible. Els dos darrers establiments a posar-se a la venda han estat el Quinn’s i The Cat and the Cage, ambdós situats al barri de Drumcondra (Dublin 9) i a uns 950 metres l’un de l’altre.

Aquests pubs, molt populars entre els afeccionats als esports gaèlics que cada estiu van al Croke Park durant la disputa dels partits de l’All Ireland, eren propietat de Seán Quinn, un home que abans de l’esclat de la bombolla era considerat la persona més rica d’Irlanda, amb una cartera de pubs molt coneguts, però quan va declarar-se en fallida els seus actius, amb l’asseguradora Quinn Insurance com a vaixell insígnia, van anar a parar a mans dels seus creditors i en el cas d’aquests dos pubs fou l’Irish Bank Resolution Corporation (IBRC), és a dir, el successor de l’Anglo Irish Bank, el primer a ser salvat de la fallida per part de l’Estat.

I ara, aprofitant que es paga molt bé per un pub, sobretot si és una màquina de fer diners com el Quinn’s, els gestors dels dos establiments, Avid Asset Management, en nom dels liquidadors de l’IBRC, Kieran Wallace i Eamonn Richardson de KPMG, els han posat a la venda per 900.000 euros el Cat and the Cage i per un milió d’euros el Quinn’s.

La part més positiva d’aquesta història és per al sofert contribuent irlandès i és que tenint en compte que l’IBRC és un banc públic, bona part dels diners anirà a parar a les arques estatals, recuperant una mica els diners que el govern va haver d’injectar a l’Anglo Irish Bank l’any 2008, això sí, xavalla en comparació amb els milers de milions d’euros que va costar la seva recapitalització.

Amb tot, el Quinn’s és un dels pubs més coneguts de la banda nord de Dublin, fins al punt que, com passa en altres indrets de la ciutat, donava nom a una parada d’autobús, que ara ha canviat a Drumcondra Road, potser per no fer publicitat d’un lloc on la gent hi va a beure. De fet, és un dels casos, força habituals a Irlanda, en què en lloc de donar una adreça amb el número de casa i el carrer, és millor de dir “és al costat del Quinn’s”.

Així doncs, la cultura popular a l’hora d’anomenar un lloc s’acaba imposant oficialment a la toponímia; alguns exemples són el Hanlon’s Corner a Stoneybatter (Dublin 7), el Doyle’s Corner a Phibsboro (Dublin 7), la parada d’autobús Bleeding Horse a Camden Street (Dublin 2) o el Leonard’s Corner a South Circular Road (Dublin 8). 

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt