En venda el Coppers, la Sodoma i Gomorra de Dublin

En venda el Coppers, la Sodoma i Gomorra de Dublin Rètol a l'exterior del Coppers, a Harcourt Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Després de 23 anys regentant el Copper Face Jacks d’una manera molt professional i eficient, el matrimoni format per Cathal i Paula Jackson ha decidit que ja n’hi ha prou i que ha arribat l’hora de jubilar-se, això sí, se n’aniran amb una previsible pluja de bitllets per la venda del negoci, tota una icona de la nit irlandesa i és que aquest club situat a Harcourt Street (Dublin 2), ja fa molt de temps que és considerat la Sodoma i Gomorra de la capital.

L’establiment, conegut per tothom com el Coppers, va obrir l’any 1996 i des de llavors que ha anat guanyant popularitat, sobretot entre els culchies, és a dir, els irlandesos de fora de la capital (de comarques), que solen anar-hi a passar la prova de foc a l’hora d’iniciar la seva nova vida dublinesa. Una altra de les característiques que el diferencien de la majoria de pubs i discoteques és que tanca molt més tard, per la qual cosa, a la seva porta s’hi forma una llarga cua a partir de les tres de la matinada amb tots els qui encara no en tenen prou.

El Coppers rep molta clientela durant tot l’any però el seu moment àlgid és a l’estiu, durant la disputa del campionat All-Ireland d’esports gaèlics, quan els afeccionats dels comtats que visiten el Croke Park hi van a deixar-se anar una mica aprofitant que són lluny de casa i que, en principi, no els veu ningú. De tota manera, bona part dels afeccionats d’un comtat que jugui a Dublin van al Coppers i tothom, tard o d’hora, s’hi acaba trobant familiars, amics i coneguts, però tampoc passa res perquè és com qui va de festa a Las Vegas: el que passa al Coppers es queda al Coppers.

Tornant al tema de la venda, el preu, que no s’ha fet públic però que podria rondar els quaranta milions d’euros, serà probablement un dels més alts de la història de la compravenda de pubs, però per contra, cal tenir en compte que el Coppers és una màquina de fer calers i per exemple, l’any 2017 va tenir un benefici abans d’impostos de quatre milions d’euros. En l’operació també hi entra el Jackson Court Hotel, que té 36 habitacions.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt