Llum verd per al nou centre comercial de Phibsboro

Llum verd per al nou centre comercial de Phibsboro El centre comercial de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

L’ajuntament de Dublin i els promotors immobiliaris MM Capital han arribat a un acord amb relació al terreny que hi ha entre el centre comercial de Phibsboro (Dublin 7) i el Dalymount Park, l’estadi on juga el Bohemian FC però que un cop remodelat també serà la casa del Shelbourne FC, l'equip del barri de Drumcondra (Dublin 9) que ara juga en un atrotinadíssim Tolka Park.

Aquest terreny, de propietat municipal, era el darrer escull i ara MM Capital l’ha comprat per 40.000 euros a l’ajuntament, amb la condició que els promotors hi construeixin una plaça que s’integrarà al projecte que preveu de canviar-li totalment la cara al centre comercial així com a l’estadi, que han quedat una mica antiquats víctimes del pas del temps i de la manca d’inversió.

El projecte té dos elements ben diferenciats: un serà la remodelació de l’atrotinat Dalymount Park, un estadi construït fa més de cent anys i que no ha canviat gens des de llavors; el camp va tenir els seus dies de glòria amb alguns partits de la selecció de futbol irlandesa fa més de quaranta anys i fins i tot va rebre la visita del Santos FC de Pelé el febrer del 1972, un partit que, amb 30.000 espectadors, va desbordar la capacitat de les graderies.

L’ajuntament preveu de convertir-lo en un modern estadi de categoria 3 de la UEFA, amb 10.000 seients, però primer haurà de rebre, del departament d’Esport, els vint milions d’euros que hi vol invertir. Un canvi important serà la direcció, que passarà a ser nord-sud en lloc d’est-oest, i així s’evitarà que un dels equips jugui amb el sol en contra, com passa en els partits en què fa sol, sobretot durant els llargs vespres d’estiu.

L’altre projecte és el de la remodelació del centre comercial, considerat un dels més lletjos d’Irlanda i fet de formigó, un material molt emprat durant la segona meitat del segle passat i que va produir autèntics nyaps estètics. De tota manera, els nyaps han començat a enderrocar-se durant els darrers anys, com és el cas de l’Apollo House de Tara Street (Dublin 2), la River House, antiga oficina de l’Impost de Circulació a Chancery Street (Dublin 7) o, pròximament, la Hawkins House, al carrer homònim (Dublin 2), que durant molts anys va ser el quarter general de Sanitat i que ja fa temps que cau a trossos.

El centre comercial serà remodelat extensament però conservarà el seu element més distintiu, el lletgíssim edifici de formigó de vuit plantes (foto), que no podrà ser enderrocat perquè els promotors no són propietaris dels baixos, ocupats pel supermercat Tesco i la cadena de menjar ràpid Eddie Rockets. De tota manera, el recobriran amb unes plaques metàl·liques que l’haurien d’embellir una mica i que li haurien de donar un toc més futurista.

A la part de nova construcció del centre comercial hi haurà botigues, amb el triple d’espai disponible que no pas ara, oficines i apartaments per a estudiants. Es preveu que estigui tot enllestit l’any 2022.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt