Chopped de Grafton, menys menjar i més marxandatge

Chopped de Grafton, menys menjar i més marxandatge El Freshly Chopped de Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

La croada de l’ajuntament de Dublin contra els establiments de menjar per a emportar-se, obligarà la cadena Freshly Chopped a modificar la botiga que ara fa tres anys va obrir a l’inici del comercialíssim Grafton Street (Dublin 2), davant del Trinity College. L’exitosa empresa, que des del 2012 no ha parat d’obrir nous locals, ven un ampli ventall d’amanides fetes amb productes frescos, d’aquí li ve el nom: Acabat de Tallar.

De tota manera, les autoritats urbanístiques, tant les locals com les nacionals, no diferencien entre menjar ràpid greixós i menjar ràpid saludable i han enviat una notificació a Freshly Chopped alertant-los que la seva botiga de Grafton Street, involucrada en una disputa urbanística des de la seva obertura, incompleix la normativa, que prohibeix d’obrir nous bars i restaurants a la zona a fi de no danyar, encara més, la fesomia comercial del carrer.

Amb tot, els han indicat com podrien solucionar el problema: convertint gran part de la botiga en un comerç de venda de productes no alimentaris, com marxandatge de la marca Freshly Chopped. De moment, l’empresa ja ha informat que vendrà tovallons per al te, davantals, sets de ganivets, fustes de tallar, tasses de cafè i llibres de cuina irlandesa, entre d’altra parafernàlia.

Freshly Chopped també ha presentat un plànol en el qual destinaria tres cinquenes parts de la botiga a la venda de marxandatge i remodelaria l’aparador, que amagaria el fet que allà s’hi ven menjar, que no es podria consumir al local. En total, la secció de menjar ocuparia un 10% de la superfície del local però així i tot, sembla que l’ajuntament no hi acaba d’estàr gaire d’acord; la decisió final hauria d’arribar d’aquí a uns mesos.

En cas que les autoritats determinin que Freshly Chopped continua incomplint la normativa, l’empresa ha assegurat que reduiria encara més la superfície dedicada a la venda d’amanides i és que aquesta botiga és una de les més conegudes que té, fet pel qual, si haguessin de tancar-la, seria un cop molt dur per a la marca, que dóna feina a sis-centes persones.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt