One Big Switch, agrupar-se i tenir més poder de compra

One Big Switch, agrupar-se i tenir més poder de compra Consumint electricitat / Foto: Liffey

Amb el preu del gas i de l’electricitat pujant sense aturador als mercats energètics, un 22% i un 23%, respectivament, durant el darrer any, sis de les nou companyies proveïdores que hi ha a Irlanda han anunciat, des de final del 2018, un augment de tarifes. Així doncs, els impulsors de One Big Switch (Un Gran Canvi), una iniciativa que ja compta amb uns 153.000 membres i que consisteix a agrupar milers de consumidors a fi de tenir més poder de negociació amb les empreses energètiques, han fet una crida a inscriure-s’hi.

Segons One Big Switch, molts consumidors, sigui per mandra o perquè no ho saben, no aprofiten el seu poder ni quan actuen individualment i ho il·lustra assegurant que, des que es va liberalitzar el mercat energètic l’any 2004, un 51% dels consumidors no han canviat mai de proveïdor, per la qual cosa no aprofiten les ofertes que fan algunes companyies a fi de robar clientela als competidors.

En aquest sentit, One Big Switch calcula que l’estalvi anual que es pot aconseguir canviant de companyia cada dotze mesos, tot aprofitant les ofertes de benvinguda, és d’uns 350 euros; aquest import multiplicat per quinze anys de mercat lliure suposa una quantitat de diners força elevada, més concretament, uns 5.250 euros.

Per a l’actual campanya de captació, que acabarà el 15 de març, esperen aconseguir 10.000 participants, que és la xifra a partir de la qual ja es pot negociar un bon tracte amb les companyies. A més, un cop se sàpiguen les condicions serà cosa dels inscrits si l’accepten o no, és a dir, que no hi ha cap obligació ni cost de cap mena; de fet, hi ha qui utilitza la possibilitat de tenir una tarifa més avantatjosa per a pressionar el proveïdor actual a abaixar el preu sota amenaça d’anar-se’n a la competència.

Més informació a onebigswitch.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt