Pistes de ball en perill per excés de falses reclamacions

Pistes de ball en perill per excés de falses reclamacions El Copper Face Jacks, a Harcourt Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

Des que l’any 1994 la senyora Stella Liebeck va guanyar-li el judici al totpoderós McDonald’s per haver-se escaldat la pelvis amb un cafè massa calent, les indemnitzacions multimilionàries per incidents de tota mena s’han multiplicat. En el cas de Liebeck la broma li va costar 640.000 dòlars a la icona del menjar ràpid i és que la dona, que llavors tenia 79 anys, va passar vuit dies a l’hospital.

Així doncs, des de llavors que aquesta classe de demandes han anat en augment, algunes amb una base sòlida però d’altres posant-hi més pa que formatge, una mica a la babalà provant a veure si hi ha sort. Són els incidents inclosos en aquest segon cas els que passen factura a molts negocis, com llars d'infants, pubs, restaurants, discoteques, botigues o grans magatzems. En aquest sentit, durant els darrers anys el cost de l’assegurança s’ha disparat i alguns establiments s’han vist obligats a canviar coses.

En el cas d’alguns pubs amb pista de ball, com el dublinès Lemon & Duke, a qui en vuit s’ha augmentat el preu de l’assegurança en 36.000 euros, ja ha hagut de prendre mesures com tancar abans, cap a dos quarts de dues de la nit, que és quan part de la clientela comença a perdre el control i augmenta el risc d’accidents, tant per anar amb alguna copa de més com perquè algú ha vessat la beguda a terra, o ambdues coses alhora, augmentant així el risc de relliscada.

Curiosament, molts d'aquests incidents passen en pubs o botigues que generen molt de calaix, com grans magatzems o els pubs més populars; és el cas del Copper Face Jacks, a Harcourt Street (Dublin 2), tota una icona dels culchies (irlandesos de fora de Dublin) i que tanca molt més tard que no pas la resta, és a dir, que té molts números per acabar amb una demanda, com la de 87.000 euros, 80.000 com a compensació i 7.000 per despeses mèdiques, que el passat mes de desembre aquest club, considerat com la Sodoma i Gomorra de la capital, va haver de pagar a un home que va relliscar perquè el terra estava moll.  

Amb tot, actualment la majoria d’establiments comercials disposen d’un sistema de circuit tancat de televisió i en diverses ocasions aquesta tecnologia ha servit per a desestimar reclamacions en demostrar que les caigudes havien estat fruit de no comportar-se o de ballar d’una manera una mica exagerada, sobretot entre els qui es pensen que són Olivia Newton-John i John Travolta.

Font: Irish Independent

Torna a dalt