El nou trèvol d’Aer Lingus agafa embranzida i caliu

El nou trèvol d’Aer Lingus agafa embranzida i caliu La nova imatge d'Aer Lingus / Foto: Aer Lingus via FB

Un hangar de manteniment de l’aeroport de Dublin va ser ahir l’escenari de la presentació, amb bombo i platerets, de la nova imatge corporativa d’Aer Lingus, que feia més de vint anys que no canviava. L’acte va tenir com a estrella un Airbus A330-300 acabat de pintar amb el nou disseny i que avui començarà a escampar la bona nova pel cel atlàntic i al Nou Món, puix que el seu primer viatge serà entre Dublin i el JFK de Nova York.

El canvi de disseny, que ha tingut un cost de gairebé dos milions d’euros, li dóna a Aer Lingus un aire més selecte, com si fos una núvia, de blanc i reduint la superfície coberta amb color verd, que fins ara ha ocupat tota la meitat superior dels avions. Les úniques parts que no seran blanques, a banda de les ales de color gris avió, són la cua, els motors i l’extrem exterior de les ales, que seran d’un color a mig camí entre el verd i el blau turquesa; en el cas de la cua, entre aquests dos colors hi haurà una franja verd clar.

Evidentment, seguint la norma habitual aplicada a la majoria d’avions comercials, també hi haurà una inscripció amb el nom de la companyia, acompanyada d’un trèvol, que se situarà just a sobre de les finestres laterals de la part davantera. Aer Lingus és una anglicització de la paraula aerloingeas, que en gaèlic vol dir flota aèria. 

Una altra cosa que també ha canviat ha estat el trèvol, tota una icona de la casa i d’Irlanda, que fins ara era molt real però que s’ha inclinat una mica a fi de donar una imatge de rapidesa i dinamisme; a més, les tres fulles tenen forma de cor, que és una manera de transmetre caliu i hospitalitat, és a dir, una imatge molt evolucionada respecte a la del trèvol que hi havia fins al 1996, totalment simètric i insípid.

Segons van explicar durant la presentació, durant el procés per a decidir el nou format del trèvol l’equip encarregat de dissenyar la nova imatge d’Aer Lingus en va analitzar cinquanta de diferents i és que essent el símbol més distintiu de la companyia, s’havia de ser molt curós. Finalment es va imposar el trèvol ràpid, dinàmic, amb caliu i hospitalari.

Amb tot, la nova imatge corporativa anirà implementant-se de manera esglaonada a mesura que els seixanta-cinc avions que componen la flota d’Aer Lingus hagin de passar per l’hangar per a ser repintats, una activitat que es fa cada set o vuit anys. Òbviament, els avions nous que es vagin incorporant a la flota, com els quatre previstos per a enguany, ja vindran pintats de fàbrica amb el nou disseny.

Media

Torna a dalt