Darth Vader revoluciona el turisme al sud de Kerry

Darth Vader revoluciona el turisme al sud de Kerry L'illot d'Skellig Michael / Foto: Jerzy Strzelecki (Wikipedia)

Des que les entregues El Despertar de la Força i El Darrer Jedi de la saga de la Guerra de les Galàxies van mostrar la bellesa d’Skellig Michael, un illot deshabitat situat a uns 13 quilòmetres de la costa de Kerry i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el sector turístic de la zona s’ha revolucionat amb l’arribada de milers de fans de Darth Vader, sobretot a Portmagee però també a Valentia Island i a Dingle.

Segons explica Gerard Kennedy, responsable d’una casa d’hostes de la població, les dues pel·lícules han transformat aquesta zona de Kerry, creant una marca turística totalment nova basada en Darth Vader i companyia; en aquest sentit, destaca el May The Fourth Festival, un nom que juga amb la semblança fonètica entre la icònica frase de la saga, May the force [be with you] amb May the fourth, és a dir, entre Que la força [t’acompanyi] i el 4 de maig, que és la data al voltant de la qual es va celebrar el festival. Aquells dies, Portmagee va omplir-se de Darth Vaders, Tropes d’Assalt de l’Imperi Galàctic i Chewbaccas.

Kennedy, que ha reconegut que no havia mirat cap de les entregues de la Guerra de les Galàxies, va ser qui va organitzar l’allotjament de l’equip de direcció, tècnics i repartiment, 180 persones en total, que va escollir Portmagee com a centre d’operacions puix que és un dels ports amb més barques amb llicència per a dur gent a Skellig Michael i on hi ha més capacitat hotelera.

En un primer moment, a fi de no aixecar sospites, li van dir que eren de la BBC i que volien fer un documental sobre els frarets (puffins), els exòtics ocells que habiten l’illot, però tanta gent per a un documental de frarets no quadrava gaire i la sospita es va confirmar quan un membre de la productora Lucasfilm els va entregar una targeta comercial.

Amb tot, a banda de la gran quantitat de diners que les 180 persones van deixar a l’economia local, alguns membres de l’equip, com Mark Hamill, que interpreta el paper de Luke Skywalker, van integrar-se molt bé al poble i fins i tot van tirar unes pintes al pub de Kennedy.

Així doncs, malgrat que l’illot només es pot visitar, si el temps ho permet, de maig a setembre i que hi ha una limitació de places a fi de no causar un impacte negatiu al medi ambient, sobretot a la colònia de frarets, la popularitat de l’indret gràcies a Darth Vader ha fet que a la zona hi hagi turistes durant tot l’any.

Font: Irish Examiner

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt